Ελλάδα

Εύσημα στη Ρένα Δούρου από τη Διεθνή Διαφάνεια


Εύσημα στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου απένειμε η Διεθνής Διαφάνεια, εκτιμώντας ότι «ενθάρρυνε την αξιοποίηση διεθνώς εφαρμοσμένης πρακτικής σε ευρύ φάσμα έργων, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας στις δημόσιες συμβάσεις, προς όφελος των πολιτών».

 Σε επιστολή της η πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας στην Ελλάδα Δρ. Άννα Δαμάσκου επαινείτη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Integrity Pacts – Civil Control Mechanisms for Safeguarding EU Funds, που υλοποιείται σε 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην απάντησή της προς την Πρόεδρο της ΔΔ-Ε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επισημαίνει ότι η προώθηση της χρήστης διοίκησης και η καταπολέμηση της κακοδιαχείρισης ήταν από τους βασικούς άξονες της πολιτικής της.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2014 που αναλάβαμε την ευθύνη διοίκησης της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας και μίας από τις σπουδαιότερες της Ευρώπης, δώσαμε διμέτωπο αγώνα: αφενός για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας που υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, και αφετέρου για την αλλαγή του προτύπου εξουσίας», δήλωσε η κ. Δούρου.
Η κ. Δούρου τόνισε ότι η περιφέρεια Αττικής εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, γιατί η αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης είναι βασικό βήμα για την καταπολέμηση του λαϊκισμού και της εσωστρέφειας.

Διαβάστε επίσης