Αγορές

Wall Street: Ισχυρές πιέσεις και κόκκινα ταμπλό


Με κόκκινα ταμπλό έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street μετά το ανοδικό διάλειμμα της Τρίτης με τον τεχνολογικό δείκτη να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις. Ειδικότερα ο Dow Jones υποχώρησε 1,92% ή 525 μονάδες στις 26.763, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 2,37% στις 3.236 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 2,99% στις 10.635 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Nike (+8%) και Johnson & Johnson (+0,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce (-4,7%) και Chevron (-4,5%).

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ δήλωσε χθες στο Κογκρέσο, πως υπάρχει άμεση ανάγκη για ένα νέο πακέτο μέτρων τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας προκειμένου να αντιμετωπίστει η κρίση του κορονοϊού, τονίζοντας πως η Fed είναι έτοιμη να στηρίξει την προσπάθεια αυτή.

Στο εταιρικό μέτωπο, θετικές εντυπώσεις άφησαν τα αποτελέσματα της Nike. Ειδικότερα, η Nike ανακοίνωσε «άλμα» 80% στις διαδικτυακές πωλήσεις και καλύτερα των αναμενόμενων καθαρά κέρδη και έσοδα. Σημειώνεται ότι η BofA αναβάθμισε την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 150 δολάρια από 130 προηγουμένως.

Στο μεταξύ, οι μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες στις ΗΠΑ κάνουν μία τελευταία προσπάθεια με στόχο να πείσουν το Κογκρέσο να τους χορηγήσει ένα νέο οικονομικό πακέτο 25 δισ. δολαρίων προκειμένου χιλιάδες εργαζόμενοί τους να μην τεθούν σε καθεστώς άδειας άνευ αποδοχών από την 1η Οκτωβρίου.

Οι εκτελεστικοί διευθυντές των αεροπορικών εταιριών American Airlines, United Airlines και JetBlue Airways, αλλά και οι μεγαλύτερες ενώσεις εργαζομένων πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη, το απόγευμα, συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο, ζητώντας την παράταση κατά ένα εξάμηνο του προγράμματος υποστήριξης μισθοδοσίας, το οποίο στηρίχθηκε κυρίως σε επιχορηγήσεις που δόθηκαν σε αντάλλαγμα για τη διατήρηση των εργαζόμενων στο μισθολόγιο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 0,3% στα 39,93 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 2,1% στα 1.868 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 0,67%.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε 0,4%σε σχέση με το ευρώ στο 1,1660 δολ. από 1,1709 την προηγούμενη μέρα.