Αγορές

Wall Street: Νέο ρεκόρ για τον S&P 500


Σταθεροποιητικές τάσεις αλλά μικτά πρόσημα επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street με τον S&P 500 να κάνει νέο ρεκόρ, μέσα σε κλίμα ανησυχίας για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας, παρά τις διαβεβαιώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι "πάνε πολύ καλά".

Όπως ανέφερε το χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal η Κίνα δεν προτίθεται να κάνει βήμα πίσω ώστε να υπογράψει μια συμφωνία με τις ΗΠΑ που που θα δείχνει πιο ευνοϊκή προς τον Ντόναλντ Τραμπ.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Walmart. Ειδικότερα, οι πωλήσεις σε αμερικανικά καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον έναν χρόνο αυξήθηκαν κατά 3,2%, εξαιρουμένων των καυσίμων- έναντι ενίσχυσης 2,9% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Επιπλέον, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή κινήθηκαν ανοδικά, στο 1,16 δολάριο ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για $1,09 ανά μετοχή.

Στο μεταξύ, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών κινήθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 225.000 την εβδομάδα που έληξε στις 9 Νοεμβρίου από 211.000 την προηγούμενη εβδομάδα. Tο επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων πέντε μηνών.

Παράλληλα, τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων έξι μηνών κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο, λαμβάνοντας ώθηση από το υψηλότερο κόστος των αγαθών και υπηρεσιών.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,4% τον περασμένο μήνα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Απρίλιο, ύστερα από την πτώση 0,3% τον Σεπτέμβριο.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,01% στις 27.781 μονάδες, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,07% στις 3.096 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,04% στις 8.479 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+1,3%) και UnitedHealth (+0,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Cisco Systems (-7,4%) και Walt Disney (-1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,6% στα 56,77 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ανέκαμψε για δεύτερη μέρα από το χαμηλό τριών μηνών στα 1.473 δολ./oz, σημειώνοντας άνοδο 0,7%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1022 δολ. από 1,1008 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 1,81%.