Τουρισμός

Χαμηλές οι προσδοκίες για τον τουρισμό στο Μπαλί


Μερικές ώρες πριν ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός της Ινδονησίας, το Μπαλί, ανοίξει και πάλι σε ξένους επισκέπτες ύστερα από 18 μήνες απραξίας λόγω της πανδημίας, από το νησί λείπει ένα βασικό συστατικό: οι διεθνείς πτήσεις.

Το τουριστικό Μπαλί αναμένει να ανοίξει και πάλι στους επισκέπτες αύριο και μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Ngurah Rai έχει πραγματοποιήσει προσομοιώσεις προκειμένου να προετοιμαστεί για την επιστροφή των τουριστών, αν και δεν αναμένει να συμβούν πολλά σύντομα.

«Έως τώρα δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Ταουφάν Γιουντιστίρα, εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Τα αυστηρά μέτρα της Ινδονησίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν προκαλέσει ζημιά στο νησί, με κλείσιμο ξενοδοχείων, καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση θέλει να αναβιώσει την πληγείσα τουριστική βιομηχανία του Μπαλί ως απάντηση στη σημαντική μείωση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού από τον Ιούλιο, όταν η Ινδονησία ήταν το επίκεντρο της COVID-19 στην Ασία.

Ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποιος επιτρέπεται να επισκεφθεί τη χώρα.

Υπουργός της κυβέρνησης ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι υπήκοοι 18 χωρών θα επιτρέπεται να επισκέπτονται την Ινδονησία, χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι οι χώρες αυτές.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η κυβέρνηση είπε ότι θα επιτρέπονται οι αφίξεις από τη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία, την Κίνα, την Ιαπωνία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η κίνηση έρχεται σε συνέχεια του προσεκτικού ανοίγματος της Ταϊλάνδης που ξεκίνησε τον Ιούλιο με μεγάλη δημοσιότητα, με τα νησιά Σαμούι και Πουκέτ να υποδέχονται εμβολιασμένους τουρίστες από πολλές χώρες.

Ωστόσο κάποιοι εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας της Ινδονησίας λένε ότι το σχέδιο ανοίγματος του Μπαλί δεν έχει ακόμα αντίστοιχη ζήτηση.

Ο Πούτου Αστάουα από την τουριστική υπηρεσία του Μπαλί δήλωσε ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία είναι λίγες. «Όχι ακόμα διότι έγινε τόσο ξαφνικά», δήλωσε, ερωτηθείς για αύξηση στις κρατήσεις. «Χρειάζονται χρόνο για να κανονίσουν βίζες και πτήσεις».

Η Ινδονησία απαιτεί επίσης από τους επισκέπτες στο Μπαλί να περάσουν τις πέντε πρώτες ημέρες σε καραντίνα, ένα μέτρο που οι ανταγωνιστικές τουριστικές αγορές σταδιακά αίρουν.

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τουρίστες που επισκέπτονται το Μπαλί, αλλά φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι επισκέπτες ξαφνικά θα έρθουν στο Μπαλί», δήλωσε ο Άιντα Μπάγκους Πούρβα Σιντέμεν, εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης ξενοδοχείων και εστιατορίων του νησιού.

«Το νωρίτερα στα τέλη του έτους θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε εάν η κατάσταση έχει βελτιωθεί».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις