Πολιτική

Χαρίτσης: Απλήρωτοι επί μήνες οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»


Τις σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Γνωρίζει άραγε ο πρωθυπουργός ότι αυτοί οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής, που ο ίδιος χαρακτηρίζει κρίσιμους για την υποστήριξη ευάλωτων συμπολιτών μας, παραμένουν, εν μέσω πανδημίας, απλήρωτοι από τους τελευταίους μήνες του 2019 έως και σήμερα;

Γνωρίζει ότι, παρόλο που τον Δεκέμβριο του 2018 ψηφίσαμε τη μετατροπή του προγράμματος σε μόνιμο θεσμό του κράτους, δίνοντας τέλος στην εργασιακή ομηρία για περισσότερο από μια δεκαετία χιλιάδων συμβασιούχων που το στελεχώνουν, η κυβέρνησή του καθυστερεί τη διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους;» διερωτάται.

Ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το ζήτημα, «τώρα όμως τα πράγματα δεν παίρνουν καμία άλλη αναβολή.

Ελπίζουμε ο κ. Μητσοτάκης να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι για τους εργαζόμενους του πολύτιμου αυτού προγράμματος δεν αρκούν οι έπαινοι. Δικαιούνται τώρα τα δεδουλευμένα τους και τη μόνιμη και σταθερή εργασία που δρομολόγησε για αυτούς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι σε σημερινή τηλεδιάσκεψη για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τη στήριξη ευάλωτων πολιτών εν μέσω της κρίσης που έχει προκληθεί με τον κορωνοϊό, ο πρωθυπουργός μίλησε «για την αυξανόμενη δυναμική που έχει το πρόγραμμα 'Βοήθεια στο Σπίτι", το οποίο θεωρώ και απολύτως κρίσιμο, έτσι ώστε να μπορούμε με ένα πρόγραμμα το οποίο είναι δοκιμασμένο να υποστηρίξουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να βγουν από το σπίτι τους σε αυτές τις συνθήκες».

Όπως είπε, έχει ήδη δώσει κατευθύνσεις στο ΥΠΕΣ να υπάρξει «με φειδώ πάντα, γιατί γνωρίζετε ότι δεν έχουμε ατελείωτο εξοπλισμό, μία ροή προμηθειών προς τους εργαζόμενους στο "Βοήθεια στο Σπίτι", ώστε να έχουν τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα για να αισθάνονται ασφαλείς να επιτελούν την αποστολή τους. Και νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να δείξουμε ένα ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα, να αποδείξουμε ότι αντιμετωπίζουμε αυτήν την κρίση ενωμένοι. Κανείς δεν μένει πίσω και ειδικά οι άνθρωποι οι οποίοι πρέπει να μείνουν στο σπίτι έχουν την απαραίτητη υποστήριξη σε επίπεδο δήμων» δήλωσε ο πρωθυπουργός.