Επιχειρήσεις

Χατζηδάκης: Kρίσιμες δοκιμασίες για τη ΔΕΗ - Στοχευμένες εθελούσιες ενόψει


Τις προοπτικές της ΔΕΗ θα κρίνουν οι ημερομηνίες-ορόσημο του επόμενου τριμήνου, όπως υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο υπουργός: "Στις 24 Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί η νεότερη έκθεση της Ernst & Young, ορκωτού ελεγκτή της ΔΕΗ, για την βιωσιμότητα της επιχείρησης. Στην προηγούμενη έκθεσή του ο ελεγκτής εξέφρασε προβληματισμό για το μέλλον της ΔΕΗ λόγω των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων της".

Παράλληλα, ανέφερε πως η κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια για ενίσχυση της ρευστότητας της ΔΕΗ και την παράλληλη εξυγίανσή της.

Η επόμενη κομβική ημερομηνία είναι η 31η Οκτωβρίου, η οποία θα κρίνει την επίτευξη συμφωνίας με την Κομισιόν για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Ο κ. Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων της ΔΕΗ, ώστε να αλλάξει η σύνθεση του προσωπικού προς το νεότερο και να καταργηθούν κάποιες παλιές ειδικότητες που δεν θα συνάδουν με την ανανεωμένη ταυτότητα της επιχείρησης και συγκεκριμένα οι συσχετιζόμενες με τις πεπαλαιωμένες λιγνιτικές μονάδες.

Κλείνοντας, τόνισε ότι η ΔΕΗ θα είχε μικρότερες ζημίες εάν απλώς είχε κλείσει ορισμένες λιγνιτικές μονάδες αλλά συνέχιζε να πληρώνει κανονικά το προσωπικό τους.

"Δεν υπάρχει προοπτική ιδιωτικοποίησής τους, καθότι δύο διαγωνισμοί που κήρυξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκαν άγονοι λόγω ανυπαρξίας ενδιαφέροντος", κατέληξε