Πολιτική

Χατζηδάκης για τη ΔΕΗ: Τη Δευτέρα «τα σπουδαία»


Στην ομιλία του τη Δευτέρα στη Βουλή, στο πλαίσιο συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, παρέπεμψε σε σημερινή συνέντευξή του ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης όσον αφορά το σχέδιο για τη ΔΕΗ

Ο ίδιος μίλησε για πολυπαραμετρική λύση σωτηρίας, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής.

«Το πρόβλημα είναι τεράστιο» είπε ο Κωστής Χατζηδάκης για τη ΔΕΗ μιλώντας σήμερα (20/7) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφέροντας ότι απόψε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει μια πρώτη κατεύθυνση και το σχέδιο σωτηρίας θα το αναλύσει ο ίδιος όταν μιλήσει στη Βουλή.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επιτέθηκε ξανά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί εγκατέλειψε το σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» και απαξίωσε, όπως είπε, την εταιρία. «Δεν υπάρχει η λύση του στρατηγικού επενδυτή. Δεν υπάρχει, πια, μεγάλη και μικρή ΔΕΗ. Μπορεί να υπάρξει λύση καλής και κακής ΔΕΗ; Πόσο θα κοστίσει; 5 δισεκατομμύρια. Πού θα τα βρούμε; Πουθενά. Δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή ΔΕΗ, δεν υπάρχει καλή και κακή ΔΕΗ, δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής. Πρέπει να πάμε σε λύση σωτηρίας για τη ΔΕΗ πολυπαραμετρική», υποστήριξε.

«Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός» πρόσθεσε και χαρακτήρισε τη ΔΕΗ «αυτοπαγιδευμένη». 

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες ΔΕΗ