Άμυνα & Διπλωματία

Παίζει με την τοποθεσία που βρίσκεται το Yavuz η Άγκυρα


Παίζει με την τοποθεσία που βρίσκεται το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο Yavuz η Άγκυρα, καθώς μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου το πλοίο βρισκόταν επίσημα στο τεμάχιο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ, ενώ σύμφωμα με το www.marinetraffic.com/ το πλοίο παρουσιάζεται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εμφανίσει το πλοίο σε διαφορετικές τοποθεσίες, καθώς πιθανολογείται ότι επεξεργάζεται κάποια νέα συστήματα προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα το Υavuz να μην γίνεται αντιληπτό από συμβατικά συστήματα εντοπισμού.

Σύμφωνα με το Sigmalive, επικαλούμενο διασταυρωμένες πληροφορίες, το Yavuz  εξακολουθεί να παραμένει στο τεμάχιο 8 της Κυπριακής ΑΟΖ. Κάτι που επιβεβαιώνεται έμμεσα και από δορυφορικούς χάρτες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Οι χάρτες δείχνουν το Yavuz στις 15 Φεβρουαρίου στο τεμάχιο 8 της ΑΟΖ. Παράλληλα στον ίδιο δορυφορικό χάρτη διακρίνεται το Barbaros και τα υποστηρικτικά πλοία ερευνών Apollon Moon και Ertugul Bay στο τεμάχιο 2 της ΑΟΖ.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες στο τεμάχιο 8 έκανε αισθητή την παρουσία του γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ με το στόλο συνοδείας του και πραγματοποίησε ασκήσεις και με τις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις.

Διαβάστε επίσης