Υγεία

Η ΚΥΑ για την ακύρωση των καρναβαλιών - ποινές για μη συμμόρφωση


Την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου, σύμφωνα με τη σημερινή εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19» υπέγραψαν οι υπ. Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Θεοδωρικάκος.

«Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης» (ΦΕΚ. Α’42) διαβάζουμε στο κείμενο της ΚΥΑ. Η συγκεκριμένη παράγραφος αναφέρει πως όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο ετών.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν παράλληλα ότι υπό επεξεργασία βρίσκονται μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, στη βάση πραγματικών απωλειών που θα προκύψουν μετά από την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιούνται συσκέψεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το κόστος των επιπτώσεων από τον κορονοϊό και το πώς θα αντιμετωπιστούν.

kya

Νωρίτερα, ο Κώστας Πελετίδης γνωστοποίησε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ότι το καρναβάλι της Πάτρας αναβάλλεται για το καλοκαίρι και θα γίνει «θα κάνουμε καλοκαιρινό καρναβάλι την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Όπως είπε, «η απόφαση δημιουργεί πικρία. Αλλά καλούμαστε να υλοποιήσουμε την Κοινή Υπουργική Απόφαση» και επιπλέον, καθώς ανατράπηκε ο σχεδιασμός της πόλης, ζητάει αποζημίωση από την κυβέρνηση για καρναβαλιστές και καταστηματάρχες.