Άμυνα & Διπλωματία

Πυρά Ζαχάροβα κατά της Αθήνας: «Οι ήρωες του Μεσολογγίου συγκρίνονται με τους ναζί του Αζόφ»


Την οργή της Μόσχας, για σημεία της ομιλίας Μητσοτάκη στο Αμερικανικό Κογκρέσο, όπου αναφερόταν στην Ρωσική εισβολή, εξέφρασε η εκπρόσωπος  του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του TASS.

«Απίστευτο, οι ήρωες που υπερασπίστηκαν το φρούριο του Μεσολογγίου το 1825-1826 συγκρίνονται με Ναζί του τάγματος Αζόφ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, δηκτικά η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Όπως δήλωσε επίσης, «Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια περίεργη επιλογή ιστορικών αναλογιών», για να προσθέσει:

«Ο αγώνας των Ελλήνων για ανεξαρτησία που χρονολογείται πριν από 200 χρόνια μπαίνει στην ίδια μοίρα με εγκλήματα που διέπραξε το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο διεξήγαγε πόλεμο εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς για οκτώ χρόνια».

Σύμφωνα με την κ. Ζαχάροβα, «πρόκειται για ακόμη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο της Δύσης, συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού του Κιέβου με όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για καθημερινά πλήγματα εναντίον ειρηνικών αμάχων στο Ντονμπάς».

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ, αφού ανέφερε ότι « όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν αποκλειστεί από τον χώρο ενημέρωσης της Ελλάδας» πρόσθεσε: «Τα σχόλια της Ελλάδας είναι επίδειξη πίστης στους κανόνες που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις