ΕΥΖην

Dior Men S/S 2021: O Kim Jones συνεργάστηκε με τον καλλιτέχνη Amoako Boafo από τη Γκάνα (video)


Με τον καλλιτέχνη Amoako Boafo από τη Γκάνα συνεργάστηκε ο Kim Jones για τη νέα ανδρική συλλογή του οίκου Dior (Dior Homme Spring Summer 2021).

O επικεφαλής σχεδιαστής της ανδρικής σειράς Dior δημιούργησε ενδύματα που έχουν στόχο να εξυμνήσουν «την ταυτότητα, τη δύναμη τη δημιουργικότητα» και αποτίουν φόρο τιμής στον καλλιτέχνη που γεννήθηκε στη Γκάνα.

Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε μετά από συνάντηση των δύο στο Μουσείο Rubell στο Μαϊάμι, την οποία Τζόουνς περιγράφει ως «καλλιτεχνική αγάπη με την πρώτη ματιά» στις σημειώσεις του για τη συλλογή.

Η συνάντηση οδήγησε σε έναν ειλικρινή, εφ όλης της ύλης πολιτιστικό διάλογο που ξεκίνησε το 2019 και κορυφώθηκε στη συλλογή Dior Men του 2021.

«Πραγματικά, πραγματικά λατρεύω τα έργα του» είπε ο Κιμ Τζόουνς. «Και ήθελα να συνεργαστώ με έναν καλλιτέχνη από την Αφρική εδώ και πολύ καιρό, επειδή μεγάλωσα στην Αφρική και η αφρικανική τέχνη είναι πολύ σημαντική για μένα».

Με τίτλο «Πορτρέτο ενός καλλιτέχνη», η ανδρική κολεξιόν περιλαμβάνει ενδύματα με άφθονες ρίγες, λουλούδια και νέον, σε χρώματα που προέρχονται από τις ζωηρές, σχεδόν σουρεαλιστικές αποχρώσεις των έργων τέχνης του Amoako Boafo, ενώ τα γραφικά μοτίβα, ζακάρ, τα οποία βασίζονται σε μια φωτογράφιση καμβά του καλλιτέχνη από τον Κιμ Τζόουνς.

Το δημιουργικό σημείο εκκίνησης της συλλογής ήταν το έργο ζωγραφικής του Boafo "Green Beret" που παρουσιάζει έναν άνδρα να φορά ένα πουκάμισο καλυμμένο με μοτίβα φύλλα από κισσό, με σκούρο πράσινο παντελόνι και αντίστοιχο μπερέ. Η συγκεκριμένη εικόνα, είπε ο Τζόουνς, του υπενθύμισε ένα φόρεμα καλυμμένο με κισσό που σχεδιάστηκε από τον Christian Dior το 1950.

Σε ταινία διάρκειας 10 λεπτών του Dior, που γύρισε ο Κρις Κάνινγκαν ο Boafo ζωγραφίζει στο στούντιο του στη Γκάνα, δείχνοντας πως δημιουργεί προσωπογραφίες και τις μορφοποιεί.

Διαβάστε επίσης