Αγορές

Μικρά κέρδη στο ΧΑ, συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση


Ενώ η αναζωπύρωση της πανδημίας προκαλεί έντονες ανησυχίες, καθιστώντας ίσως αναγκαία την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων – με εύλογες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και στις επιχειρήσεις, στο χρηματιστήριο συνεχίζεται η ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε στο μέσον της χθεσινής συνεδρίασης.

Θετική η επίδραση από τον μίνι ανασχηματισμό, αναμονή για τα αποτελέσματα εξαμήνου που αρχίζουν να ανακοινώνουν από σήμερα οι τράπεζες.

Μετά από μία γρήγορη πρόσκαιρη “βουτιά” στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, οι βασικοί δείκτες έχουν πάρει ανοδική κατεύθυνση και βρίσκονται τώρα σε υψηλά ημέρας. Η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και ο τζίρος μικρός, στοιχεία που προκαλούν προβληματισμό όσον αφορά τη δυναμική της αγοράς και τις δυνατότητες περαιτέρω ουσιαστικής ανάκαμψης.

Ρευστό σκηνικό και μεταβλητότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η επίδραση των θετικών στοιχείων για την πορεία του μεταποιητικού τομέα στην Ευρωζώνη αντισταθμίζεται από την αβεβαιότητα  και τους φόβους για την εξέλιξη της πανδημίας. Στα επίπεδα χθεσινού κλεισίματος κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τον DAX  να βρίσκεται οριακά στο κόκκινο.

Στο ΧΑ ο τζίρος είναι μόλις 6,1 εκατ. ευρώ σε δύο ώρες συνεδρίασης. Εμφανής η απουσία ισχυρών χαρτοφυλακίων, που παραμένουν αδρανή λόγω της ραστώνης των διακοπών, αλλά και λόγω απροθυμίας ανάληψης ρίσκου.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται αυτή την ώρα στο απόλυτο υψηλό ημέρας, στις 620 μονάδες με κέρδη 0,80%
Κατά 0,80% ενισχύεται και ο FTASE25  της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινούμενος στις 1.491 μονάδες
Ο τραπεζικός δείκτης πήγε +1,59% και τώρα βρίσκεται οριακά χαμηλότερα με κέρδη 1,45%. Ξεχωρίζει η Εθνική με άλμα +3,2%. Πειραιώς +1,7%, Eurobank +1,2%, Alpha Bank +0,7%, αμετάβλητη η Attica Bank.
Στα εμποροβιομηχανικά blue chips Ελλάκτωρ +2,2%,  Aegean +1,7%, Coca-Cola, ΕΛΠΕ και Σαράντης +1,5%, ΟΤΕ και ΕΧΑΕ +1,4%.
Στον αντίποδα Βιοχάλκο -1%, Τιτάν και ΕΥΔΑΠ -0,3%,  Motor Oil -0,2%.

Θετική εικόνα και στα mid caps. Αβαξ +2,5%, Ικτίνος και Ελτον +2%, Πλ. Θράκης +1,7%, Quest +1,2%

Διαβάστε επίσης