Αγορές

Μίνι ράλι τραπεζικών μετοχών στο χρηματιστήριο - Στις 800 μονάδες ο ΓΔ


Ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια "πελαγοδρομούν" χωρίς κατεύθυνση και οι βασικοί δείκτες της Wall Street καταγράφουν μικρά κέρδη, στο ΧΑ ξεκίνησε σήμερα νέο μινι ράλι, που αλλάζει το ψυχολογικό κλίμα κα αναθερμαίνει επενδυτικές προσδοκίες.

Στα υψηλά ημέρας τερμάτισαν σήμερα οι βασικοί δείκτες, με τις τραπεζικές επικεφαλής να δίνουν τον τόνο στις συναλλαγές και κατεύθυνση στην αγορά. Ανοδο 4,47% σημείωσε ο κλαδικός τους δείκτης.

 Ανοιχτό το στοίχημα για τη συνέχεια, καθώς το κλίμα παραμένει ευμετάβλητο και η αγορά δεν έχει αποκτήσει ακόμη ισχυρή ανοδική δυναμική..

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την περαιτέρω πορεία του ΧΑ σε βραχυχρόνιο ορίζοντα. Οπως επισημαίνουν, οι μικροδιορθώσεις τις προηγούμενης εβδομάδας αποφόρτισαν τους τεχνικούς δείκτες, δημιουργώντας προϋποθέσεις επανόδου της αγοράς σε τροχιά ανάκαμψης.

Κατά τις εκτιμήσεις τους, σημαντικοί παράγοντες  θα είναι τις επόμενες μέρες το κλίμα στις διεθνείς αγορές και οι ενδείξεις για τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων στην οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Η συνεδρίαση  -Μετοχές και δείκτες

Προς το παρόν το στοίχημα στο ΧΑ είναι η υπέρβαση του ψυχολογικού ορίου των 800 μονάδων, που μπορεί να αποδειχθεί πάλι αντίσταση για τον ΓΔ.

Την αντοχή αυτής της αντίστασης δοκίμασε σήμερα ο Γενικός Δείκτης, που πήγε μέχρι τις 803,97 μονάδες (+2,06%) και τερμάτισε στις 799,97με άνοδο 1,55%.
Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης κέρδισε 1,70%, κλείνοντας στις 1.910,95 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε υψηλό ημέρας +4,95% και τερμάτισε οριακά χαμηλότερα, με κέρδη 4,47%. Πρωταγωνίστησαν Εθνική και Alpha, με κέρδη 5% και 4,8% αντίστοιχα. Attica Bank +4,4%, Eurobank +4,2%,Πειραιώς +2,7%, Ελλάδος +1%.

Στα εμποροβιομηχανικά blue chips ξεχώρισε η Βιοχάλκο με άλμα +4,7%. Ακολούθησαν Motor Oil +3,3%, ΕΛΠΕ και DEH +2,5%, Τιτάν +1,9%, EXAE +1,5%, Μυτιληναίος +1,4%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +1,2%.

Στο κόκκινο ΟΛΠ -1,6%. Ελλάκτωρ και Σαράντης -1%, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή -0,9%, ΕΥΔΑΠ -0,6%.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση ΕΥΑΘ +3,2%, Αβαξ +2,6%, Autohelllas +2,3%, Intercontinental και Briq +1,6%.

Διαβάστε επίσης