Την έναρξη της λειτουργίας του ανακοινώνει το «Help Students». Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα, που παρέχει εντελώς δωρεάν βοήθεια σε όλους τους μαθητές Λυκείου σε όλα τα μαθήματα.
Πλέον, κάθε μαθητής Λυκείου και κάθε υποψήφιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έχει τη δυνατότητα, καθημερινά και σε 24ωρη βάση, να μπορεί να βρίσκει έναν ή και περισσότερους καθηγητές, οι οποίοι θα του παρέχουν απευθείας online βοήθεια μέσω γραπτής συνομιλίας (chat) για τα μαθήματα που τον ενδιαφέρουν. Κάθε μαθητής θα διατυπώνει μία ερώτηση ή (και) άσκηση, σχετική με κάποιο μάθημα, και θα παίρνει το συντομότερο δυνατόν την απάντησή του.
Στόχος του «Help Students» είναι κάθε μαθητής, ακόμη κι αν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για φροντιστηριακή εκπαίδευση, να μπορεί να έχει τη δυνατότητα να εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επίσης, έχει ως σκοπό να προχωρήσει τη σχέση μαθητή-καθηγητή σε ένα άλλο επίπεδο συνεργασίας.
Πώς λειτουργεί
Κάθε καθηγητής θα εγγράφεται στην πλατφόρμα με σκοπό να προσφέρει τις γνώσεις του σε μαθητές, οι οποίοι έχουν ανάγκη τη μάθηση και χρειάζονται τη βοήθεια των ειδικών για να εκπληρώσουν τους στόχους τους.
Η σύνδεση στην ιστοσελίδα www.help-students.com πραγματοποιείται από κάθε συσκευή, η οποία έχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση από κινητά τηλέφωνα, tablets και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Βασικός σκοπός είναι και θα είναι πάντα η δωρεάν βοήθεια στους μαθητές Λυκείου, ιδίως σε αυτούς που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες, για να επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο η αύξηση του επιπέδου γνώσης των μαθητών, ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας μας.
Το Help Students εκπονήθηκε μέσα από μεγάλης διάρκειας διαδικασίες από στενή συνεργασία ερευνητών και προγραμματιστών από όλο τον κόσμο, και είναι πλήρως ελεγμένο και στοχευμένο στο σκοπό που τέθηκε να υπηρετήσει. Τώρα είναι διαθέσιμο στην Αμερική, Αγγλία, Ελλάδα, Καναδά και Αυστραλία. Από τις αρχές Μαρτίου θα είναι και στην Γερμάνια, Ινδία, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα, και μέχρι τα τέλη του έτους σε όλες τις χώρες του κόσμου.
TECHin
Γιατί η Google ποντάρει ($δισ.) στην ψηφιακή μετάβαση της Αφρικής
Η Google φιλοδοξεί να μετατρέψει την υποσαχάρια Αφρική σε κεντρικό πυλώνα της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας, με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής συνδεσιμότητας, την εκπαίδευση στην ...