Η σεισμική δραστηριότητα μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού παραμένει έντονη, με έξι σεισμούς άνω των 4 Ρίχτερ να καταγράφονται μέσα σε μία ώρα το πρωί της Πέμπτης, ο μεγαλύτερος των οποίων είχε μέγεθος 4,9 Ρίχτερ. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές της Σαντορίνης, Ίου, Ανάφης και Αμοργού, θα παραμείνουν κλειστά και την επόμενη εβδομάδα, ενώ περισσότεροι από 300 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Σαντορίνη με πλοία.
Από την 1η Φεβρουαρίου έως σήμερα έχουν καταγραφεί πάνω από 800 σεισμοί στην περιοχή, με μέγιστο τα 5,2 Ρίχτερ. Στην Αμοργό, το ιατρικό προσωπικό ενισχύθηκε από γιατρούς από τη Νάξο, ενώ οι κάτοικοι παραμένουν σε κατάσταση ψυχραιμίας και ετοιμότητας για τις επόμενες δονήσεις. Οι σεισμολόγοι ωστόσο θεωρούν τις δονήσεις εντός φυσιολογικών ορίων, σημειώνοντας ότι το κύριο μέλημα παραμένει η συχνότητα των σεισμών και όχι η έντασή τους.
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Βασίλης Καραστάθης, τόνισε πως αυτό που θα επιτρέψει την αποκλιμάκωση είναι η μείωση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή. Η σεισμική δραστηριότητα, σύμφωνα με τις επιτροπές εκτίμησης, σχετίζεται με υποθαλάσσια ρήγματα και δεν σχετίζεται με ηφαιστειακή δραστηριότητα. Ωστόσο, ο καθηγητής Γεωφυσικής Κώστας Παπαζάχος επισημαίνει ότι η ακολουθία συνεχίζεται και δεν έχει ολοκληρωθεί, διατηρώντας την αβεβαιότητα για το άμεσο μέλλον.