Με την πρώτη αξιολόγηση και την ελάφρυνση του χρέους η αβεβαιότητα θα δώσει τη θέση της στη σταθερότητα. Η Ελλάδα, μπαίνει σε νέα εποχή, ανάπτυξης και αισιοδοξίας τα μηνύματα Τσίπρα από την εκδήλωση του ΣΕΤΕ.
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο τουρισμός αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη νέα αναπτυξιακή προοπτική που ανοίγεται στη χώρα μας, καθώς στηρίζει την απασχόληση σε τουλάχιστον 200 κατηγορίες επαγγελμάτων.
Η διασφάλιση ενός περιβάλλοντος οικονομικής σταθερότητας και η εγγύηση της ασφάλειας είναι οι δύο πυλώνες για τον τουρισμό ανέφερε ο πρωθυπουργός και όπως είπε, θέλει να στείλει ένα μήνυμα εντός και εκτός της χώρας, ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει χώρα σταθερότητας και ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μια ταραγμένη περιοχή του κόσμου.
Οσον αφορά τη ασφάλεια, ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι προκλήσεις είναι μεγάλες και σε πολλές περιπτώσεις μας υπερβαίνουν, καθώς ζούμε στην ομορφότερη αλλά ταραγμένη γειτονιά του κόσμου, σε μια Ευρώπη που βιώνει κρίση ασφάλειας. Ωστόσο η Ελλάδα, σημείωσε, αποτελεί σημείο αναφοράς, ως φάρος σταθερότητας.
Για το τέλος διανυκτέρευσης είπε πως θα εφαρμοστεί από το 2018 σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση πλέον θα προχωρήσει στον αναπτυξιακό της σχεδιασμό. Περίπου 10 δισ. ευρώ θα δοθούν στην πραγματική οικονομία πριν από το τέλος του 2016 συνέχισε .
Προτεραιότητα η ανάπτυξη του τουρισμού
Απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση είναι η ανάπτυξη του τουρισμού, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά από το βήμα του ΣΕΤΕ. Για πρώτη φορά το υπουργείο Τουρισμού σχεδίασε και υλοποίησε εθνική τουριστική πολιτική, η οποία έχει ήδη αποδώσει καρπούς, ανάφερε η υπουργός και τόνισε ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. «Έτσι τον αντιμετωπίζουμε, και πρέπει να μείνει έξω από ανούσιες μικροπολιτικές και μικροκομματικές επιθέσεις» ανέφερε.
«Η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ελκυστικός και ανταγωνιστικός προορισμός στην ευρύτερη περιοχή. Προσφέρει ένα μοναδικό και αυθεντικό προϊόν που συνεχώς ενδυναμώνουμε και εμπλουτίζουμε», σημείωσε η υπουργός και στάθηκε στους άξονες της στρατηγικής που εφαρμόζεται.
Η εθνική στρατηγική για τον τουρισμό στηρίζεται σε εξειδικευμένους άξονες με ξεκάθαρους στόχους, ανάφερε η υπουργός - και στάθηκε στα εξής:
· Στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
· Στη συνεργασία με τις 13 Περιφέρειες για την τουριστική τους ανάπτυξη
· Στην προώθηση-προβολή του ελληνικού τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
· Στην ανάδειξη νέων ελληνικών προορισμών
· Στο άνοιγμα νέων αγορών
· Στην αναβάθμιση της ποιότητας των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών,
· Στην ανάπτυξη του τουρισμού πολυτελείας για την άμεση αύξηση των εσόδων ανά επισκέπτη,
· Στην βελτίωση των υποδομών υποδοχής τουριστών, όπως αεροδρόμια, λιμάνια και μαρίνες, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία
· Στην ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης και την παρακολούθηση της τουριστικής πολιτικής.