Τράπεζες

Eurobank: Σχέδια αξιοποίησης ακινήτων με επενδύσεις 500 εκατ.


Στην αξιοποίηση του τεράστιου χαρτοφυλακίου ακινήτων που έχει αποκτήσει στρέφει τώρα το ενδιαφέρον της η Eurobank, επιδιώκοντας να το καταστήσει προσοδοφόρο και να  δημιουργήσει υπεραξίες.

Η τράπεζα διαθέτει πάνω από 6.000 ακίνητα συνολικής αξίας τουλάχιστον 2,1 δισ. ευρώ, τα οποία απέκτησε μέσω πλειστηριασμών-κατασχέσεων και με την απορρόφηση της Grivalia Properties. Θα πουλήσει μόνον εκείνα για τα οποία μπορεί να εξασφαλίσει ικανοποιητικές τιμές.
Θα «πακετάρει» τα υπόλοιπα, θα τα ανακαινίσει-εκσυγχρονίσει  και θα τα μισθώνει, ώσπου στην κτηματαγορά να δημιουργηθούν πρόσφορες συνθήκες για τη ρευστοποίηση τους με σημαντικό κέρδος.

Όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Σταύρος Ιωάννου,  η τράπεζα σκοπεύει να επενδύσει περί τα 500 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και αποδοτική αξιοποίηση αυτού του χαρτοφυλακίου ακινήτων, που περιλαμβάνει κατοικίες, οικόπεδα, κτιριακά συγκροτήματα γραφείων,  επαγγελματικούς χώρους, καταστήματα, ξενοδοχεία, τουριστικές εγκαταστάσεις κλπ. 

Το σχέδιο θα υλοποιηθεί σταδιακά, με πρώτο βήμα το «πακετάρισμα» οικιστικών ακινήτων μέσης-μεγάλης αξίας, που δεν είναι εύκολο να πουληθούν άμεσα. Τη διαχείριση θα αναλάβει εξειδικευμένη εταιρεία, θυγατρική της τράπεζας.

Ο αντιπρόεδρος της Eurobank και επικεφαλής της Grivalia Management Γιώργος Χρυσικός επισήμανε η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, η ζήτηση και οι αγοραίες αξίες ανεβαίνουν.

Διαβάστε επίσης