Επιχειρήσεις

¨Πληθωρισμός χαρτιών" στη Lavipharm: ΑΜΚ 58 εκατ. με 10ν/1π μετοχές


Αυτό που φοβόντουσαν οι παγιδευμένοι μικρομέτοχοι της Lavipharm, έγινε: Η εταιρεία βγάζει μία "καραβιά" καινούργιες μετοχές, πραγματοποιώντας μία φιλόδοξη ΑΜΚ 58 εκατ. ευρώ. Στους υφιστάμενους μετόχους προσφέρονται 10,01 νέες μετοχές ανά μία τωρινή (που έχει προκύψει μετά το πρόσφατο reverse split, όπου τρεις παλιές έγιναν μία).

 Η τιμή διάθεσης είναι 0,34 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι

  • για κάθε μετοχή που κατέχει τώρα (σημερινής χρηματιστηριακής αξίας 0,46 ευρώ), ο μέτοχος καλείται να εισφέρει περίπου 3,40 ευρώ για να αποκτήσει τις 10,01 νέες
  • για 1.000 τωρινές μετοχές πρέπει να εισφέρει 3.403,4 ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει 10.018 νέες από την ΑΜΚ

Είναι προφανές ότι υπό τις παρούσες συνθήκες στην αγορά, το ποσοστό της ΑΜΚ που αντιστοιχεί στους μικρομετόχους δεν πρόκειται να καλυφθεί.

Εν πάση περιπτώσει θα καλυφθεί τουλάχιστον το 61% που αντιστοιχεί στους βασικούς μετόχους (μέλη της οικογένειας Λαβίδα).

Στην πραγματικότητα οι μεγαλομέτοχοι δεν θα εισφέρουν "ζεστό χρήμα", αλλά ένα περιουσιακό τους στοιχείο: Θα βάλουν (λογιστικά) περί τα 34,5 εκατ. ευρώ, τα οποία θα πάρουν πίσω μέσω της οικογενειακής εταιρείας στις ΗΠΑ, η οποία έναντι 34 εκατ. θα παραχωρήσει στην Lavipharm τα δικαιώματα παραγωγής-εκμετάλλευσης διαδερμικού φαρμακευτικού σκευάσματος.

Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης και η περίοδος εγγραφών στην ΑΜΚ (άσκηση του δικαιώματος προτίμηση και προεγγραφές) θα γνωστοποιηθούντις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα