Πολιτική

85η ΔΕΘ: Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον Αλέξη Τσίπρα - Τι είπε για την ακρίβεια


Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν το πρωί του Σαββάτου τον Αλέξη Τσίπρα, κατά την άφιξη του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στελέχη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Αναστάσιος Τζήκας, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Έκθεση.

«Η ανασφάλεια είναι το συναίσθημα που πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αφού συναντήθηκε με τη Διοίκηση της HELEXPO και τους εργαζόμενούς της, ξεκίνησε την περιήγησή του στα περίπτερα της Έκθεσης, συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματός του.

Η ανασφάλεια είναι το συναίσθημα που πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει αφήσει πίσω τη Θεσσαλονίκη και ζήτησε η ανάπλαση της ΔΕΘ να γίνει με τη βέλτιστη απόδοση ελεύθερων δημόσιων χώρων και χώρων πρασίνου.

"Το κρίσιμο και το σημαντικό, είναι η επανεκκίνηση της δραστηριότητας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η Έκθεση είναι εδώ και συνεχίζει να αποτελεί ένα αναπτυξιακό πόλο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά και πάρα πολύ σημαντικό γεγονός για την ελληνική οικονομία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα", είπε ο κ. Τσίπρας.

Επισήμανε ότι οι συνθήκες στην πραγματική οικονομία είναι εξαιρετικά δύσκολες και σημείωσε: "Δεν είναι μόνο οι επιπτώσεις από την πανδημία. Είναι και ένα πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας το οποίο σαρώνει την αγοραστική δύναμη νοικοκυριών και επιχειρήσεων και δημιουργεί ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας. Ίσως αυτή είναι η κατάλληλη λέξη για το συναίσθημα που σήμερα πλημμυρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Ανασφάλεια σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας και την υγεία, αγωνία για το εθνικό σύστημα υγείας και τις αντοχές του, ανασφάλεια για το μισθό, για το εισόδημα, ανασφάλεια για το επιχειρείν, ανασφάλεια και για το μέλλον, για το αύριο, κυρίως των νέων ανθρώπων".

Στη συνάντηση που ακολούθησε ο πρόεδρος του εκθεσιακού φορέα Τάσος Τζήκας αναφέρθηκε στους στόχους και στην μέχρι τώρα πορεία της ΔΕΘ αλλά και στις εξελίξεις με το θέμα της ανάπλασης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ξεκίνησε σχολιάζοντας την πορεία της οικονομίας της χώρας, λέγοντας πως η πραγματική οικονομία έχει πρόβλημα, ενώ η κατάσταση γίνεται πιο δύσκολη λόγω του κύματος ακριβείας που έχει ξεσπάσει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την πόλη της Θεσσαλονίκης που σύμφωνα με τον ίδιο έχει μείνει πίσω στα μεγάλα έργα που επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ είχαν προωθηθεί, φέρνοντας ως παράδειγμα έργα στο λιμάνι για τη σιδηροδρομική σύνδεση με το Εθνικό οδικό δίκτυο, υποδομές διαμεταφορών, αλλά και το μετρό το οποίο όπως είπε θα μπορούσε ήδη να λειτουργεί ακόμη και χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου.

«Η Θεσσαλονίκη αξίζει περισσότερο σεβασμό και λιγότερα 'θα' και υποσχέσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Η ξενάγηση στα περίπτερα

Ο κ. Τσίπρας στο περίπτερο της Παραολυμπιακής Επιτροπής συναντήθηκε και συνομίλησε με αθλητές, ενώ στο stand του μουσείου Ποντίων Κυριών, ενημερώθηκε για μία συγκινητική ιστορία μιας Ποντίας.

Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε αρκετά λεπτά στον τομέα με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα Και ειδικά στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου είχε και μία σύντομη συνομιλία με τον πρύτανη του ιδρύματος κ. Νίκο Παπαϊωάννου από τον το οποίο ενημερώθηκε για τις μεγάλες καινοτομίες που υλοποιούνται αυτό το διάστημα.

Στις 19:30 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα μιλήσει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις