Υπέρ του διαλόγου τάχθηκε ανοικτά ο κος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurolife ERB και αντιπρόεδρος ΔΣ στην ΕΑΕΕ, λέγοντας «το να μιλάμε μεταξύ μας είναι χρήσιμο, αλλά περιορισμένης εμβέλειας».
της Ελενας Ερμείδου
Για τον έλληνα πολίτη τόνισε σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει πριν 10 περίπου χρόνια, σύνταξη σήμαινε κράτος. Το ασφαλιστικό σύστημα ωστόσο ήταν διανεμητικό και όχι ανταποδοτικό, υπογραμμίζοντας «ότι αυτός που διανέμει κάθε φορά παίρνει και ψήφο».
Ο πληθυσμός εξήγησε το δέχτηκε αν και δεν γνώριζε το μηχανισμό του συστήματος γιατί τα ποσοστά αναπλήρωσης ήταν πάνω από 100%, και πήγαμε τώρα στην ιστορία του διπλού λογαριασμού τα παιδιά να πληρώνουν λεφτά για τους γονείς και να χρειάζεται να πληρώσουν για τα ίδια.
Μιλώντας για του πυλώνες ασφάλισης, εξήγησε ότι ο τρίτος πυλώνας ασφάλισης δεν αφορά τους πλουσίους όπως ακούγεται, ο πλούσιος μπορεί να καλύψει τις ζημιές αν επέλθουν, ωστόσο χρειάζονται κίνητρα ώστε να μπορούν τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα να έχουν τέτοιες καλύψεις.
Για τον δεύτερο πυλώνα τόνισε ότι η αγορά των pension funds πρέπει να είναι ανοικτή ενώ για τον πρώτο τόνισε ότι αποτελεί δίκτυ ασφαλείας.
Ισχυρό ατού του κλάδου οι έλεγχοι της EIOPA οι οποίοι ανέφερε είναι «επιθετικοί προς της ΤτΕ» και τις ασφαλιστικές με την σειρά τους.
Τέλος διεμήνυσε ότι «ζούμε στην εποχή που τέλειωσαν τα ψέματα», το ασφαλιστικό πρέπει να μεταρρυθμιστεί γιατί κρατά από την εποχή του 50, πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα και οι εξελίξεις τρέχουν όπως και οι νόμοι για την εργασία καθώς αν παραμείνουν και αυτοί δεν θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα χαθούν κεφάλαια.
ΕΥΖην
Από κατοικίδιο, οικογένεια: Η επιστήμη για τη μεταμορφωτική σχέση ανθρώπων και σκύλων
Οι σκύλοι, αυτοί οι πιστοί σύντροφοι, έχουν πλέον ξεπεράσει τον ρόλο του «κατοικιδίου». Έχουν γίνει φίλοι, μέλη της οικογένειας, φύλακες και για κάποιους ακόμα και αγαπημένα «παιδι ...