Επιχειρήσεις

Accor: Ρεκόρ EBIDTA άνω του 1 δις ευρώ


Ο Όμιλος Accor ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2023, με ρεκόρ EBIDTA άνω του 1 δις ευρώ.

Τα αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2023, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, επιβεβαιώνουν τις άριστες επιδόσεις των ξενοδοχείων στην Ελλάδα, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο. To room revenue ανήλθε στο  +19,6% σε σύγκριση με το 2022, κυρίως λόγω της αύξησης της μέσης τιμής. Η θετική επίδοση προερχόταν κυρίως από ταξιδιώτες αναψυχής που αντιπροσώπευαν το 68,3% της πελατειακής βάσης του Ομίλου μέσα στο έτος, αλλά επίσης τροφοδοτήθηκε από μια ισχυρή αύξηση του business ταξιδιού κατά 34% σε σύγκριση με το 2022. 

Τα ξενοδοχεία της Accor στην Ελλάδα υποδέχτηκαν κυρίως Ευρωπαίους επισκέπτες, συνεχίζοντας μια τάση που επιβεβαιώνει τη δημοτικότητα του Ομίλου στην περιοχή, αποτελώντας περίπου το 41% του room revenue. Το 2023, το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου στην Ελλάδα κατέγραψε επίσης ισχυρή αύξηση της ζήτησης από Κινέζους και Αμερικανούς ταξιδιώτες. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι χώρες που αύξησαν τη ζήτηση για τα ξενοδοχεία της Accor στην Ελλάδα ήταν από την Ανατολική Ευρώπη και την Ιβηρική Χερσόνησο.

Μια άλλη τάση που καταγράφηκε το 2023 ήταν η συνεχιζόμενη αύξηση στο μέσο χρόνο μεταξύ της κράτησης και της άφιξης κατά 48,5 ημέρες το 2023 έναντι 44,3 ημερών το 2022.

Στο παραπάνω πλαίσιο, “η θετική μας δυναμική στην Ελλάδα μαρτυρεί την παρουσία μας στη χώρα μέσω των αναγνωρισμένων Premium, Midscale και Economy brands, τα οποία συνεχίζουν να τροφοδοτούν την έντονη ζήτηση από διεθνείς ταξιδιώτες, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Κατανοώντας τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των ταξιδιωτών, η Accor συνεχίζει να προσφέρει επιλογές διαμονής σε αντιστοιχία με τους επισκέπτες της στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, θα ήθελα να επισημάνω την εξαιρετική απόδοση στα ξενοδοχεία που προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία επισκεπτών, ένας βασικός παράγοντας που συμβάλλει στα θετικά αποτελέσματα του 2023”, δήλωσε ο Fabiano Aouad, VP Operations Accor Ιταλίας και Ελλάδας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα