Πολιτική

Άδ. Γεωργιάδης: Προτρέπω τους Έλληνες να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος


«Προτρέπω τους Έλληνες να πάρουν όποιο μέτρο μπορούν για να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος. Οι καθημερινές μας συνήθειες πρέπει να μεταβληθούν, γιατί το ρεύμα κοστίζει». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1, ενώ πρόσθεσε ότι ο χειμώνας θα είναι πανευρωπαϊκά πολύ δύσκολος και σε ερώτηση για τις αυξήσεις των τιμών ανέφερε ότι δεν υπάρχει τρόπος, ώστε να μην υπάρχουν αυξήσεις στο ράφι του σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός, για τους επόμενους μήνες είπε: Ο χειμώνας 2022-2023 θα είναι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένας πολύ δύσκολος χειμώνας. Επιτρέψτε μου να σας πω κάτι που με εντυπωσιάζει για άλλη μια φορά, δείτε τι πειθαρχημένος λαός είναι οι Γερμανοί γιατί μπορεί να τους βρίζουμε, να τους ασκούμε κριτική αλλά δεν μπορείς να μην θαυμάσεις έναν λαό που την κρίσιμη στιγμή μπορεί και συμπεριφέρεται με τόση μεγάλη υπευθυνότητα.

Βγαίνει η κυβέρνησή τους και τους λέει ήδη από τις αρχές Αυγούστου ότι πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση του ρεύματος και του φυσικού αερίου γιατί θα έχουν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα για να μην σταματήσει η παραγωγή τους, η οικονομία τους κλπ. Είχαν βάλει ως στόχο να φτάσουν στο 85% της κάλυψης των αποθηκών του φυσικού αερίου την 1η Οκτωβρίου και έχουν φτάσει τώρα γιατί μείωσαν την κατανάλωση φυσικού αερίου στην Γερμανία.

Για το ηλεκτρικό ρεύμα ο υπουργός ανέφερε: Προτρέπω τους Έλληνες να πάρουν κάθε είδους μέτρο για να μειώσουν την κατανάλωση του ρεύματος. Μπορεί στον λογαριασμό τους να μην βλέπουν πια πόσο ακριβό είναι το ρεύμα γιατί παρεμβαίνει το κράτος και τους σώζει από αυτή την αύξηση αλλά το ρεύμα ως αγαθό είναι πανάκριβό άρα οι καθημερινές μας συνήθειες όπως τις ξέραμε στο παρελθόν πρέπει τώρα να μεταβληθούν γιατί πια το ρεύμα κοστίζει. Αν αυτό δεν το καταλάβουμε ως λαός και δεν δείξουμε και εμείς κάποια σημάδια πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας δεν μπορεί να κλαιγόμαστε αύριο γιατί η οικονομία μας δεν πάει καλά γιατί τα περιθώρια του κράτους δεν είναι ανεξάντλητα. Δεν λέων να γίνουμε γε να γίνουμε Γερμανοί, εμείς ευτυχώς είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από τη Γερμανία σε αυτό το θέμα και είμαστε σε καλύτερη μοίρα γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου '13-'14 έφτιαξε τον TAP με αντίθετη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και τώρα λόγο του TAP έχουμε να πάρουμε φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, άρα έχουμε εναλλακτική πηγή που οι Γερμανοί δεν έχουν.

Και το δεύτερο, ο Μητσοτάκης βλέποντας έναν χρόνο πριν τι γίνεται με το φυσικό αέριο είχε δώσει εντολή και είχανε φτιάξει στη Ρεβυθούσα δεύτερο FSRU και έχουμε διπλάσια δυνατότητα να παίρνουμε LNG και βλέπετε ότι είναι ουρά τα δεξαμενόπλοια στην Ρεβυθούσα και ξεφορτώνουν LNG και έτσι η Ελλάδα έχει προμήθεια φυσικού αερίου αναλογικά μεγαλύτερη της Γερμανίας και πιο διαφοροποιημένη και με μικρότερη εξάρτηση από τη Ρωσία, αυτές είναι οι μεγάλες επιτυχίες της Ελλάδος. Μπορείτε να καταλάβετε ότι η Ελλάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη από τη Γερμανία, δεν είναι αυτός λόγος εθνικής υπερηφάνειας!

Σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια ο υπουργός είπε: Δεν υπάρχει τρόπος να μην υπάρχουν αυξήσεις στo ράφι του Super market. Όλα τα προϊόντα στα super market ακόμα και τα εγχωρίως παραγόμενα έχουν μέσα εισαγόμενες πρώτες ύλες, δεν υπάρχει κάτι αποκλειστικά εγχώριο, οι οικονομίες μας είναι εξαρτημένες η μια από την άλλη.

Ερντογάν και Πούτιν προτιμούν τον Τσίπρα από τον Μητσοτάκη - Προσπάθεια αποσταθεροποίησης των κυβερνήσεων σε όλη την Ευρώπη

Για ««φούσκα» πολιτικοδημοσιογραφικού κόσμου, που έχει αξιολογήσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων» και κατά τη γνώμη του «δεν είναι τόσο σοβαρή όσο παρουσιάζεται», έκανε λόγο, επίσης, στα Παραπολιτικά ο υπουργός.

«Ναι μεν είναι λυπηρό αυτό που συνέβη και ήταν μια ευκαιρία να δούμε πώς λειτουργεί η ΕΥΠ, αλλά ήταν μια νόμιμη επισύνδεση του κ. Ανδρουλάκη. Η νομιμότητα δεν έχει αμφισβητηθεί ούτε από τον κ. Ανδρουλάκη, αν αμφισβητηθεί μπορεί να πάει στη Δικαιοσύνη. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη διαφάνεια και περισσότερες δικλίδες», τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός.

Όπως είπε, μάλιστα, «η πρόταση σύστασης Εξεταστικής είναι καλοδεχούμενη».

Παράκεντρα

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε προσπάθεια αποσταθεροποίησης των κυβερνήσεων που έχουν σταθεί ενάντια στη Ρωσία. Μεταξύ άλλων, είπε: «Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει προσπάθεια αποσταθεροποίησης των κυβερνήσεων που έχουν σταθεί ενάντια στη Ρωσία στον πόλεμο. Δεν εννοώ ότι η Ρωσία παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη, αλλά λέω ότι όλα αυτά τα κέντρα που έχουν φτιάξει ισχυρές δυνάμεις επιρροής μεγεθύνουν θέματα προκειμένου να προκαλούν προβλήματα που πήγαν ενάντια στη Ρωσία. Αντίστοιχα είναι όσα συνέβησαν με τη Φινλανδή πρωθυπουργό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ρίξει τον Μητσοτάκη και αυτό είναι θεμιτό σε μία Δημοκρατία. Δεν είναι θεμιτό όταν βγαίνει εκτός ορίων. Εκτός ορίων ήταν με την υπόθεση με τη νησίδα στον Έβρο. Φανταστείτε ο ελληνικός στρατός να πέρναγε στα τουρκικά σύνορα, να πήγαινε στη νησίδα, που είναι τουρκικό έδαφος», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Δεν είπα ότι οι έξω με τους μέσα συνεργάζονται, δεν το ξέρω. Δεν λέω ότι συνεργάζονται, αλλά ότι ο Ερντογάν και ο Πούτιν προτιμάνε τον Τσίπρα από τον Μητσοτάκη με βάση τις δηλώσεις τους. Δε λέω ότι ο Τσίπρας συνεργάζεται με τον Πούτιν ή τον Ερντογάν για να μην παρεξηγηθώ. Βλέπω οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια της Αριστεράς με διεθνή δημοσιεύματα».

Στο θέμα του μεταναστευτικού, ο υπουργός τόνισε ότι «η αντιπολίτευση για να ρίξει τον Μητσοτάκη έπαιξε το παιχνίδι της Τουρκίας 100%».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα