Πολιτική

Αδιέξοδο ξανά: Δεν συγκροτήθηκε ΕΣΡ


Άκαρπη απέβη -όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο- και η πέμπτη διάσκεψη των προέδρων για τη συγκρότηση σε σώμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ο Προεδρεύων της διάσκεψης, Νίκος Βούτσης, διακόπτοντας λίγο νωρίτερα, ανέφερε πως αποσύρθηκε η πρόταση που ήθελε τον Βύρωνα Πολύδωρα Πρόεδρο του ΕΣΡ. Πρότεινε μάλιστα για την θέση του Προέδρου τον κ. Ροδόλφο Μορώνη, με αντιπρόεδρο τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο και μέλη τους: Βασίλη Καραποστόλη, Πόπη Διαμαντάκου, Νίκο Κιάο, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελική Σγιώρα, Ιωάννη Τζαννετάκο.

Ωστόσο, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο Νίκος Βούτσης δέχθηκε το αίτημα των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού και δεν επέμεινε στο όνομα του Βασίλη Μουλόπουλου για τη θέση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ. Ως αντιπρόεδρο πρότεινε τελικώς τον Νίκο Κιάο και τον κ. Μουλόπουλο ως μέλος του ΕΣΡ.

Τελικά, η πρόταση του Προέδρου της Βουλής δεν πέρασε καθώς συγκέντρωσε: 16 "ναι", δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, 6 βουλευτές δήλωσαν "παρών", δηλαδή, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ, ένας βουλευτής δήλωσε "όχι", δηλαδή ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων, και ένας βουλευτής απουσίαζε, ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής. 

Σημειώνεται πως για να περάσει η πρόταση απαιτούνταν τα 4/5 του συνόλου, ήτοι 19 συνολικά ψήφοι. 

Ο Νίκος Δένδιας εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, είχε ξεκαθαρίσει μάλιστα ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει οποιαδήποτε πρόταση της κυβέρνησης αν πρώτα δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έστρεψε μάλιστα τα “βέλη” του προς τον Ανδρέα Λοβέρδο και το ΠΑΣΟΚ, που άλλαξε τη στάση του μιλώντας για “διακριτική συνεννόηση” κυβέρνησης και μέρους της αντιπολίτευσης. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις