Επιχειρήσεις

Aegean: Θετικές επιδόσεις στο β΄τρίμηνο, μειωμένες ζημιές


Στο κόκκινο παραμένει οικονομικά η Aegean, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και του δραστικού περιορισμού των αερομεταφορών και της τουριστικής κίνησης. Η πτητική δραστηριότητά της ήταν κατά το φετινό β' τρίμηνο μόλις στο 35% της αντίστοιχης δραστηριότητας του 2019. Σημειώθηκε όμως μεγάλη αύξηση συγκριτικά με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2020, όταν τα lockdown  σε όλη την Ευρώπη προκάλεσαν δραματική συρρίκνωση της επιβατικής κίνησης.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο ο Όμιλος πραγματοποίησε 15,000 πτήσεις, διακινώντας 1,2 εκατ. επιβάτες.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 108,6 εκατ. ευρώ στο β΄τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση 168,8%(!) συγκριτικά με το 2020. Η αύξηση των εσόδων οδήγησε σε μείωση των ζημιών.Το καθαρό αποτέλεσμα μετά από φόρους διαμορφώθηκε σε  ζημίες 33,9 εκατ. ευρώ, από ζημιές €73,4 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Στο εξάμηνο ο κύκλος εργασιών ήταν μειωμένος κατά 18,4% (λόγω της μεγάλης κάμψης το α΄τρίμηνο) και ανήλθε σε €52,8 εκατ. Ευρώ. Οι καθαρές ζημιές μετά από φόρους ανήλθαν σε €78,4 εκατ., από €158,8 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες στο δεύτερο τρίμηνο ήταν θετικές για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της υγειονομικής τον Μάρτιο του 2020. Αυτό οφείλεται κυρίως στην προπώληση εισιτήριων για το καλοκαίρι. Τ

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε €545,7 εκατ. την 30.06.2021, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου των €60 εκατ. Στα διαθέσιμα δεν υπολογίζεται η κρατική ενίσχυση, η οποία καταβλήθηκε στις αρχές Ιουλίου  και θα προστεθεί στα μεγέθη του δεύτερου εξαμήνου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της  Aegean Δημήτρης Γερογιάννης, δήλωσε:

«Από τα τέλη Μαΐου με την άρση των περιοριστικών μέτρων η αεροπορική κίνηση παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης. Μετά από 18 μήνες κρίσης πετύχαμε πρώτη φορά θετικές ταμειακές ροές για στο ρίμηνο, και βάλαμε τις βάσεις για ένα πιο αποδοτικό καλοκαίρι πιο κοντά στην κανονικότητα.

Η σημαντική ανάκαμψη της ζήτησης για ταξίδια που εμφανίστηκε στο τρίτο τρίμηνο, ιδιαίτερα για τη χώρα μας αλλά και η δραστηριοποίησή μας από πολλές βάσεις για το εξωτερικό, απέδωσε σε επιβάτες τον Ιούλιο & Αύγουστο. Μεταφέραμε περισσότερους από 2,3 εκατ. επιβάτες. Συνεχίζουμε τις επενδύσεις μας σε στόλο, εκπαίδευση και το προϊόν έχοντας φυσικά επίγνωση των δυσκολιών που ακόμα υπάρχουν»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα