Τουρισμός

Αφιέρωμα–ύμνος στη γαστρονομία της Ρόδου από το ιταλικό περιοδικό Bell’ Europa


Με εντυπωσιακό αφιέρωμα 14 σελίδων που φέρει τον τίτλο: «Ρόδος, η γεύση του καλοκαιριού» («Rodi, ilgustodell' estate») κυκλοφορεί το τελευταίο τεύχος του μήνα Αυγούστου 2021, του μηνιαίου περιοδικού ταξιδίων Bell’ Europa.

Το αφιέρωμα αποτελεί το πρώτο μιας σειράς δημοσιευμάτων για τη γαστρονομία του νησιού, που θα ακολουθήσουν και σε άλλα ιταλικά περιοδικά ποικίλης ύλης.  

Τα εξαιρετικά για τη χώρα μας δημοσιεύματα, είναι αποτέλεσμα ταξιδίου εξοικείωσης, που διοργανώθηκε από την Υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα για το 2021.

Εκτός από τη Ρόδο, οι συντάκτες του περιοδικού επισκέφτηκαν και τη Χάλκη, με την δημοσίευση του αντίστοιχου άρθρου να αναμένεται στο άμεσο μέλλον.

Στόχος του ταξιδίου εξοικείωσης ήταν να προβληθεί ένας αρκούντως δημοφιλής -στους Ιταλούς- καλοκαιρινός προορισμός από μία διαφορετική και λιγότερο γνωστή οπτική. Δηλαδή αυτή των γαστρονομικών εμπειριών.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η δημοσιογράφος, Vannina Patanè και ο φωτογράφος, Massimo Ripani, επισκέφτηκαν πολλά και διαφορετικά εστιατόρια και ταβέρνες, μίλησαν με τους ιδιοκτήτες τους, άκουσαν τις ιστορίες τους, δοκίμασαν πιάτα παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα, φτιαγμένα με γνήσια τοπικά προϊόντα, ξεναγήθηκαν σε τοπικά οινοποιεία, στους τοπικούς γυναικείους συνεταιρισμούς και τίμησαν με την παρουσία τους την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της ενδοχώρας του νησιού. 

Το αφιέρωμα συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πλήθος χρηστικών πληροφοριών για τις αντίστοιχες περιοχές, που η Υπηρεσία ΕΟΤ Ιταλίας παρείχε στη συντακτική ομάδα του περιοδικού.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα