Αγορές

Μικτά πρόσημα στις αγορές της Ευρώπης


Με μικτά πρόσημα έκλεισαν, απόψε, οι ευρωαγορές, καθώς στο επίκεντρο βρίσκεται η μείωση επιτόκιων από τη Fed και το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία.

Τα μεγάλα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου σημείωσαν διαφοροποιήσεις, ενώ η επόμενη συνεδρίαση της Fed θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Δεκεμβρίου και οι αγορές εκτιμούν επί του παρόντος ότι υπάρχει 69,3% πιθανότητα μείωσης κατά 25 μονάδες βάσης, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch. Την ίδια ωρα, τη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας των ΗΠΑ και την αποφυγή ύφεσης το 2026 προανήγγειλε η κυβέρνηση Τραμπ, με τον υπουργό Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ να δηλώνει πως η οικονομία «έχει ήδη στρωμένο το τραπέζι» για ισχυρή, μη πληθωριστική μεγέθυνση. Παρά την αισιοδοξία του, ωστόσο, αναγνώρισε ότι ορισμένοι κλάδοι εξακολουθούν να πιέζονται, κυρίως η αγορά κατοικίας και οι τομείς που εξαρτώνται από τα επιτόκια.

Όσον αφορά το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, Ουάσιγκτον και Κίεβο καταρτίζουν σχέδιο, εφόσον συμφώνησαν να τροποποιήσουν την προηγούμενη πρόταση, η οποία "ευνοούσε" τη Μόσχα.

Ειδικότερα, ο Stoxx Europe 600 τερμάτισε περίπου στις 564.03 μονάδες, αυξανόμενος σχεδόν 0.34%.

Ο Euro Stoxx 50 έκλεισε στις 5,526.05 μονάδες, με κέρδη 0.2%.    

Παράλληλα, ο βρετανικός FTSE 100 άγγιξε τις 9,536.95 μονάδες όντας σχεδόν αμετάβλητος.

Ο γερμανικός DAX κινήθηκε στις 23,244.15 μονάδες, με άνοδο 0.64%.

Ο γαλλικός CAC 40 όντας στις 7,959.67 μονάδες, διολίσθησε 0.29%.

Ο ιταλικός FTSE MIB έφτασε στις 42,312 μονάδες, με απώλειες 0.82%.

Κλείνοντας, ο ισπανικός IBEX 35 βρέθηκε στις 15,969.5 μονάδες, ανεβαίνοντας 0.88%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα