Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση οικονομικών στοιχείων τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανεβαίνει 0,44% στις 23.814 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC κινείται ανοδικά 0,04% από τις 8.078 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE υποχωρεί 0,11% στις 9.691 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει κέρδη 0,35% στις 43.505 μονάδες, όπως στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται ανοδικά 1,02% στις 16.634 μονάδες.
Οι επενδυτές στρέφονται τώρα στα επικείμενα στοιχεία για την απασχόληση και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αναζητώντας πρόσθετες ενδείξεις για τις νομισματικές προοπτικές.
Στην Ευρώπη, η προσοχή παραμένει επίσης στραμμένη στις κρίσιμες συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, αν και ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων δεν οδήγησε σε καμία σημαντική πρόοδο.
Η Μόσχα δήλωσε ότι οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμβιβασμό σχετικά με το βασικό ζήτημα της επικράτειας.