Αγορές

Σημαντική πτώση στη Wall - Σχεδόν 450 μονάδες κάτω οι Dow & Nasdaq


Με μεγάλες απώλειες έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή μονοπωλεί το ενδιαφέρον.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε σημαντική πτώση, ενώ δημοσιέυματα αναφέρουν πως οι ΗΠΑ εξετάζουν σχέδια για την κατάληψη του νησιού Χαργκ του Ιράν για να πιέσουν την Τεχεράνη να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου σημείωσε ότι συνεργάζεται με τις ΗΠΑ για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ. Ο ίδιος δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα στοχεύσει πλέον σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν, μετά το πλήγμα στο κοίτασμα φυσικού αερίου στο νότιο Παρς, στο οποίο απάντησε η Τεχεράνη με δικές της επιθέσεις σε εγκαταστάσεις άλλων χωρών του Κόλπου, κυρίως του Κατάρ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αύξηση στις τιμές των καυσίμων ήδη έχει αρχίσει να πλήττει τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών στις ΗΠΑ και οι Αμερικανοί αναμένουν ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς ο πόλεμος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το Ιράν επηρεάζει τις παγκόσμιες πετρελαϊκές προμήθειες, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 45,577.26 μονάδες, με πτώση 0.97%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 6,508.32 μονάδες, χάνοντας 1.49%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 21,647.61 μονάδες, με απώλειες 2.01%.

Ο χρυσός διολίσθησε 1,8% στα 4.563,64 δολάρια η ουγγιά.

Στο πετρέλαιο, το Brent ανεβηκε 3,54 δολάρια, ή 3,26%, στα 112,19 δολάρια ανά βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Ιούλιο του 2022. Το WTI αυξήθηκε 2,18 δολάρια, ή 2,27%, στα 98,32 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα