Καταποντίζεται η μετοχή της Metlen, υπό την πίεση εσπευσμένων ρευστοποιήσεων και υπερβάλλουσας προσφοράς. Αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 7,5%, με συναλλαγές 403 χιλιάδων τεμαχίων αξίας 13,2 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει το 1/3 του συνολικού τζίρου της αγοράς.
Νωρίτερα σημείωσε χαμηλό -8,8%,υποχωρώντας στα 31,90 ευρώ.
Αιτία, η αναβολή δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, που επρόκειτο να ανακοινωθούν στις 31 Μαρτίου. Η δημοσιοποίηση αναβλήθηκε για τις 9 Απριλίου, κατόπιν αιτήματος των ελεγκτικών εταιρειών, που δήλωσαν ότι χρειάζονται επιπλέον χρόνο για να ολοκληρώσουν τις ελεγκτικές διαδικασίες
Η PricewaterhouseCoopers και η θυγατρική της ζήτησαν περισσότερο χρόνο, επειδή πρόκειται για τις πρώτες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας με διπλή εισαγωγή στο London Stock Exchange και στο ελληνικό χρηματιστήριο.
H Metlen διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία και τις προβλέψεις για τις φετινές επιδόσεις της (κύκλο εργασιών, EBITDA και κερδοφορία)
Παρά τις επίσημες εξηγήσεις που δόθηκαν, η αναβολή προκάλεσε ερωτηματικά και ανησυχίες στην αγορά, που πάντοτε αντιμετωπίζει με δυσπιστία τέτοια γεγονότα.