Αγορές

Χαμηλοί τόνοι στο χρηματιστήριο - Διακυμάνσεις και αναζήτηση ισορροπιών


Σε φάση διαμόρφωσης νέων ισορροπιών βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο, με την πολύμηνη άνοδο και την πρόσφατη μικρή διόρθωση κι ενώ στις διεθνείς αγορές επικρατεί κλίμα επιφυλακτικότητας και χαμηλών προσδοκιών.

Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, στο ψυχολογικό όριο των 2.600 μονάδων του ΓΔ προβλέπουν οι αναλυτές. Συνεχίζονται πάντως οι θετικές εκθέσεις, συνοδευόμενες από αναπροσαρμογές των τιμών στόχων για τις τραπεζικές μετοχές.

 "Καρμπόν" της χθεσινής συνεδρίασης η σημερινή, που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και κατέληξε σε μικρά κέρδη, με ελαφρώς "κοκκινισμένες" τις τραπεζικές μετοχές. Για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση η αγορά έμεινε από δυνάμεις και τα κέρδη εξανεμίστηκαν τις τελευταίες ώρες. 

Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος, με συναλλαγές 233,1 εκατ. ευρώ και μεταβιβάσεις πακέτων 27, 2 εκατ. ευρώ, στοιχείο που υποδηλώνει επιφυλακτικότητα και στάση αναμονής..

  Ανάλογο κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στη Wall Street, στα ομόλογα και στην αγορά. Ο DAX  στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,25%, περίπου 0,50% κερδίζει ο γαλλικός CAC40, στο +0,50% ο FT100 του Λονδίνου. Στη Wall Street ο Dow Jone κινείται με οριακές απώλειες, ο S&P500 χάνει σχεδόν 0,60%, ο Nasdaq υποχωρεί 1,05%. Χωρίς ουσιώδη μεταβολή η τιμή του μπρεντ, στα 105,7 δολάρια.

Η εικόνα στο ταμπλό

Στο ΧΑ, ενδεικτικό της μεταβλητότητας που επικράτησε τις πρώτες ώρες, είναι ότι ο ΓΔ άνοιξε με +0,84% και σε 10 λεπτά βρέθηκε να υποχωρεί -0,18%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης γύρισε από +1,61% σε -0,12%.

 Στη συνέχεια οι δείκτες επανήλθαν σε θετικό έδαφος, αλλά μετά τις 14:00 μπήκαν σε τροχιά διολίσθησης και τα κέρδη εξανεμίστηκαν.  Αναλυτές επισημαίνουν ότι για να συνεχιστεί η ανάκαμψη, απαιτείται αύξηση του τζίρου.

. Ο ΓΔ τερμάτισε στις 2.603,7 μονάδες, με άνοδο 0,19%, παραμένοντας πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.600. Ο FTASE της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κέρδισε 0,17% κλείνοντας στις 6,667,57 μονάδες, Υποχώρησε κατά 0,55% ο δείκτης των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης κινήθηκε από +1,61% μέχρι -0,43% και τερμάτισε με απώλειες 0,36%. "Διασώθηκε" η Εθνική με +0,5%, αμετάβλητη η Ελλάδος. Στο κόκκινο Πειραιώς και Credia -1,1%, Optima -1%,   Alpha και Κύπρου -0,7%, Eurobank -0,1%

Στα  εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχώρισαν τα Jumbo με +4,5%. Ακολούθησαν Allwyn +2,2%, ΕΛΠΕ +2,1%, ΟΤΕ και Motor Oil +1,5%, Metlen +1%, ΔΕΗ +0,7%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστησαν η Cenergy και η Aktor -3%. Ακολούθησαν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -1,6%, Aegean και ΕΛΧΑ -0,5%. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα