Επιχειρήσεις

Airbus: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη τηςτο 2022


Πιο ισχυρά από τα αναμενόμενα ήταν τα κέρδη που ανακοίνωσε η Airbus για το 2022. Ο όμιλος αεροδιαστημικής και άμυνας με έδρα στην Τουλούζη στοχεύει σε προσαρμοσμένο λειτουργικό κέρδος 6 δισ. ευρώ για το 2023, αφού κατέγραψε πέρυσι ένα ισχυρότερο από το αναμενόμενο 5,627 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 16% από το 2021.

Τα έσοδα του ομίλου για την περίοδο αυξήθηκαν 13% στα 58,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων οι αμυντικές του δραστηριότητες συνεισέφεραν 11,5 δισ. ευρώ. Η εταιρεία προτείνει μέρισμα 1,80 ευρώ ανά μετοχή, προχωρώντας σε αύξηση 20%.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, επιβραδύνει ωστόσο την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής των best-seller αεροσκαφών της φέτος, εν μέσω επίμονων διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων στον κόσμο στοχεύει να παραδώσει 720 αεροσκάφη μέχρι το τέλος του έτους. Πρόκειται για την αρχική της περσινή εκτίμηση, την οποία έπρεπε να αναπροσαρμόσει δύο φορές λόγω ελλείψεων πρώτων υλών και εργατικού δυναμικού λόγω της πανδημίας.

Η Airbus ανακοίνωσε ακόμη ΄ ότι θα προσαρμόσει τον μηνιαίο ρυθμό παραγωγής της οικογένειας τζετ A320 σε 65 έως το τέλος του 2024. Ο στόχος των 75 τον μήνα θα μετακινηθεί από τα «μέσα της δεκαετίας» στο τέλος του 2026.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα