Αγορές

Ανακάμπτει το χρηματιστήριο - Κερδίζουν το στοίχημα τα funds


Τα επιθετικά funds και οι traders που αγόραζαν μανιωδώς χθες στο κλείσιμο της συνεδρίασης του ΧΑ, φαίνεται ότι κερδίζουν το στοίχημα: Το κλίμα αλλάζει στις αγορές, οι χρηματιστηριακοί δείκτες ανακάμπτουν και οι ημερήσιες αποδόσεις σε μετοχές και Παράγωγα είναι υψηλές. Ομως η πανδημία παραμένει πηγή ανησυχιών και η μεταβλητότητα στις αγορές θα διατηρηθεί.

Κέρδη της τάξεως του 1,4% καταγράφουν αυτή την ώρα οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες, ενώ πιέσεις εκδηλώνονται στα ομόλογα της Ευρωζώνης και οι αποδόσεις τους ανεβαίνουν. Μεγάλη άνοδο σημειώνουν οι τιμές του αργού πετρελαίου (+4%).

Στο ΧΑ η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και ο τζίρος μάλλον χαμηλός. Ομως όλοι οι δείκτες κινούνται ανοδικά και οι τεχνικές ενδείξεις βελτιώνονται. Το αγοραστικό ενδιαφέρον διαχέεται σε μεγάλη γκάμα μετοχών, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα εννεαμήνου φέρνουν στο προσκήνιο εταιρείες με αναπτυξιακή δυναμική και προοπτικές.

Αναλυτές επισημαίνουν οτι μετά την πρόσκαιρη καθοδική διάσπαση διαδοχικών στηρίξεων, ο ΓΔ μπορεί να κινηθεί με την ίδια ευκολία στην αντίθετη κατεύθυνση. Πρώτος στόχος η επάνοδο την περιοχή των 890 μονάδων.

Μετοχές και δείκτες

Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης οι βασικοί δείκτες κινούνται σε θετικό έδαφος με μικρές διακυμάνσεις. Σε δυόμιση ώρες συνεδρίασης ο συνολικός τζίρος είναι 17,8 εκατ. ευρώ.
Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται τώρα στις 876,3 μονάδες, με κέρδη 1%. Ο FTSE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κερδίζει 1,04% στις 2.099,3 μονάδες. Κατά 1,30% ενισχύεται ο FT40M των mid caps,
Ο τραπεζικός δείκτης πήγε μέχρι +1,83% και τώρα σημειώνει άνοδο 1,30%. Προηγείται η η Attica Bank, ανακάμπτοντας με +5,6%. Ακολουθούν  Πειραιώς +2,3%, Alpha και Εθνική +2%, Τρ. Ελλάδος  +1,3%. Αμετάβλητη η Eurobank.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips Μυτιληναίος και ΕλβάλΧαλκόρ +3%ΟΛΠ +2,7%, Coca-Cola +2%, Τιτάν και Ελλάκτωρ +1,8%,  ΕΛΠΕ +1,7%, Jumbo και Lamda +1,5%.

ΕΥΔΑΠ +2,6%, Aegean και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ +2,1%, Lamda +1,1%, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΟΤΕ και ΕΧΑΕ +0,7%.
 Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν ΟΛΠ -3,3%, και Motor Oil -2,5%, Τιτάν -2,4%, Ελλάκτωρ -1,2%,  Βιοχάλκο -1%.

Στα mid caps προηγούνται οι μετοχές του ομίλου Κόκκαλη: Intracom και Intrakat +4%, Intralot +3,8%, Κέκροψ +2,8%. Ακολουθούν Πλαίσιο +2,5%, Κρι-Κρι +2,3%.

Στη μικρομεσαία και  μικρή κεφαλαιοποίηση αξιόλογα κέρδη με σημαντικό όγκο συναλλαγών απεκομίζουν  οι Φιερατέξ +6,5%, ΣΙΔΜΑ, Ξυλεμπορία και Medicon +5,5%, Μοτοδυναμική +4%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης