TECHin

Αναβάλλεται λόγω βλάβης του Souyz η εκτόξευση δορυφόρων της OneWeb


Ένα ελάττωμα που παρουσιάσθηκε σε όροφο του ρωσικού πυραύλου Soyuz, υπήρξε η αιτία να αναβληθεί η εκτόξευση των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων της αμερικανικής εταιρείας OneWeb, η οποία είχε προγραμματισθεί να γίνει από το κοσμοδρόμιο Κουρού της Γαλλικής Γουϊάνας στις 20 Φεβρουαρίου, και θα γίνει στα τέλη Μαρτίου, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Νωρίτερα πηγές του διαστημικού τομέα, τις οποίες επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ανάφεραν ότι διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε ερμητική συγκόλληση στον αγωγό που διοχετεύει το ήλιο , το οποίο χρησιμοποιείται για τον εκτοπισμό του καυσίμου κατά την λειτουργία των κινητήρων στον όροφο του πυραύλου. Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου TASS , εντοπίσθηκε μια μικρορωγμή στον όροφο Fregat του πυραύλου, και οι τεχνικοί της εταιρείας Σ. Λάβοτσνικ εργάζονται για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.

Η ρωσική κρατική διαστημική εταιρεία Roskosmos που είναι αρμόδια για τις εκτοξεύσεις των δορυφόρων OneWeb , ανακοίνωσε ότι οι προετοιμασίες για την εκτόξευση τους συνεχίζονται κανονικά. « Τίποτα δεν συνέβη, συνεχίζεται η προετοιμασία για την εκτόξευση σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Κατά την διάρκεια των ελέγχων που γίνονται πάντα κάτι εμφανίζεται, αλλά για αυτόν το λόγο χρειάζεται να γίνονται οι έλεγχοι αυτοί σε διάφορες φάσεις » ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου της Roskosmos.

Τον Ιανουάριο ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Κρέγκ Γουάιλερ είχε ανακοινώσει ότι η εκτόξευση του πυραύλου φορέα Soyuz με τους δορυφόρους OneWeb οι οποίοι θα εξασφαλίσουν μια ευρύτατη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο έχει προγραμματισθεί για τις 19 Φεβρουαρίου, από το κοσμοδρόμιο Κούρου της Γαλλικής Γουινέας. Στις 25 Ιανουαρίου ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Arianespace Στεφάν Ισραέλ είχε δηλώσει ότι οι πρώτοι δορυφόροι OneWeb που προορίζονται για την ευρεία πρόσβαση στο διαδίκτυο είχαν φθάσει στο κοσμοδρόμιο.

Η εταιρεία OneWeb που έχει την έδρα της στην Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών προγραμματίζει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, να δημιουργήσει ένα δίκτυο 900 τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων, οι περισσότεροι των οποίων θα τεθούν σε τροχιά με 21 πυραύλους φορείς Soyuz

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα