Πολιτική

Ανδρουλάκης: Ο Πρωθυπουργός υποβαθμίζει ως “αχρείαστη” μια ακόμη προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια της Τουρκίας


Στο εμπορικό κέντρο των Χανίων περιόδευσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μετατραπεί σε τζαμί η Μονή της Χώρας.

«Τέσσερις μέρες πριν συναντήσει ο κ. Μητσοτάκης τον Τούρκο Πρόεδρο, ο κ. Ερντογάν εγκαινιάζει ως τζαμί τη Μονή της Χώρας. Σήμερα ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει “αχρείαστη” αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια , υποβαθμίζοντάς τη. Εμείς πιστεύουμε ότι ήταν μία επικίνδυνη πράξη απέναντι στις ευρωπαϊκές αξίες και ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Μια ακόμη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας και του κ. Ερντογάν. Και, μάλιστα, όταν γνωρίζουμε ήδη τις επιπτώσεις -για τις οποίες μιλούν οι ειδικοί- στην Αγία Σοφία, όταν μετατράπηκε σε τζαμί. Υπάρχει, όμως, ένα ακόμα ζήτημα. Ξαφνιαστήκαμε από αυτήν την ενέργεια της Τουρκίας; Ήταν μία διακηρυγμένη πράξη από το καλοκαίρι του 2020. Τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποτρέψουν αυτήν την προκλητική ενέργεια; Τίποτα. Πρέπει, λοιπόν, να καταλάβουν ότι, όσο χαριεντίζονται με τον σουλτάνο, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. Η Τουρκία χρειάζεται μία ολιστική απάντηση και δεν μπορεί να είναι άλλη από κυρώσεις, όταν προσβάλλει ανθρώπινα δικαιώματα, όταν προσβάλλει κυριαρχικά δικαιώματα γειτονικών χωρών και όταν, βεβαίως, δεν σέβεται μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς όπως είναι η Αγία Σοφία και η Μονή της Χώρας» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής άσκησε κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα και υπογράμμισε ότι «απέναντι σε όλα αυτά, χρειάζεται μία απάντηση αποδοκιμασίας, αλλά και συγχρόνως ενίσχυσης της Δημοκρατικής Παράταξης. Όσο πιο δυνατό είναι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη, τόσο μεγαλύτερη απειλή θα νιώθει η Νέα Δημοκρατία και την επόμενη μέρα ο λαός θα έχει σοβαρή, ισχυρή αντιπολίτευση, αλλά και μια ισχυρή κυβερνητική επιλογή για τις επόμενες εθνικές εκλογές».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα