Αγορές

Ανοδικά με βήμα αργό το χρηματιστήριο


Σε ανοδική τροχιά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο και οι βασικοί δείκτες καταγράφουν μικρά κέρδη, ακολουθώντας την τάση των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών. Ομως η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και ο τζίρος χαμηλός, αντανακλώντας την επιφυλακτικότητα που επικρατεί και την απροθυμία ισχυρών χαρτοφυλακίων να επωμισθούν πρόσθετο ρίσκο.

Η "συγχορδία" θετικών εκθέσεων και αισιόδοξων προβλέψεων από ξένους οίκους δεν φαίνεται να έχει επηρεάσει αισθητά το κλίμα της αγοράς, ούτε ενίσχυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον. Προβληματίζουν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, τα δημοσιονομικά στοιχεία και οι οικονομικές επιπτώσεις από τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το ΧΑ παραμένει σε φάση συσσώρευσης, συγκεντρώνοντας δυνάμεις για μία ακόμη απόπειρα  κίνησης προς τα υψηλά 12μήνου, η οποία μπορεί να ανακοπεί με την προσέγγιση της επόμενης αντίστασης περί τις 913-917 μονάδες.

Μετοχές και δείκτες

Οι βασικοί δείκτες έχουν κινηθεί σήμερα με συνεχείς διακυμάνσεις σε θετικό έδαφος, χωρίς σαφή τάση.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 904,8 μονάδες με κέρδη περίπου 0,40%. Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,45%, στις 2.187,6 μονάδες. Την ίδια ποσοστιαία άνοδο σημειώνει ο δείκτης FT40M των mid caps.
Ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει επίσης 0,40%, έχοντας καταγράψει ενδοσυνεδριακό υψηλό +0,94%. Προηγείται η Attica Bank με +1,7%. Eurobank +1%, Πειραιώς +0,5%, Εθνική +0,3%. Αμετάβλητη η Alpha.

Καλύτερη η εικόνα στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips. Την καλύτερη επίδοση σημειώνουν τα Jumbo (+2,3%). Ακολουθούν Σαράντης +1,7%, ΕλβάλΧαλκόρ +1,2%, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και ΕΧΑΕ +1,1%, 

Στο κόκκινο Τιτάν -1%, Aegean, Motor Oil και Lamda -0,6%.

 Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση Ικτίνος +3,9%,Autohelllas +1,7%, Ιντρακάτ και ΕΥΑΘ +0,9%, Quest +0,7%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης