Αγορές

Ανοδικά το ΧΑ με ΔΕΗ, Κόκκαλη και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


Οι μετοχές της ΔΕΗ και ομίλων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Κόκκαλη έχουν πάρει τη σκυτάλη - αφήνοντας πίσω τις τράπεζες - και οδηγούν τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε ανοδική τροχιά. Θετική εικόνα στο ταμπλό, με πολλές μετοχές όλων των κατηγοριών κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν σημαντικά κέρδη. Η έντονη συναλλακτική κίνηση και ο αυξημένος τζίρος δείχνουν ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον αναθερμαίνεται και η αγορά αποκτά δυναμική.

Στελέχη μεγάλων ΑΧΕ και αναλυτές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την περαιτέρω πορεί της αγοράς, επισημαίνοντας ως ενθαρρυντική ένδειξη το γεγονός ότι οι βασικοί δείκτες βγαίνουν από τη στενή ζώνη συσσώρευσης όπου είχαν κινηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Ο ΓΔ έχει διασπάσει την πρώτη αντίσταση στις 910 μονάδες και βρίσκεται τώρα σε μία δεύτερη, στις 918,όπου κινείται αυτή την ώρα. Επόμενη κρίσιμη αντίσταση η περιοχή των 923-927 μονάδων, που η διάσπασή της θα ανοίξει το δρόμο για τα υψηλά έτους

Αρνητική η επίδραση από τις ευρωπαϊκές αγορές, που κινούνται σήμερα "μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας", με οριακές μεταβολές στους βασικούς δείκτες.

Στο ΧΑ προβληματισμό προκαλεί η εξέλιξη της πανδημίας, που μπορεί να οδηγήσει σε επιβολή περιοριστικών μέτρων με άμεση αρνητική επίπτωση σε πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους και γενικότερα στην οικονομία.

Προσδοκίες για αύξηση των εισροών ξένων κεφαλαίων δημιουργεί η επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, στους οποίους αναμένεται ότι θα ενταχθούν η ΔΕΗ και η Εθνική Τράπεζα, ενδεχομένως και ο Μυτιληναίος.

Μετοχές και δείκτες

Οι βασικοί δείκτες κινούνται ανοδικά από το ξεκίνημα της συνεδρίασης και αυτή την ώρα βρίσκονται κοντά στα υψηλά ημέρας. 

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,96% στις 915,6 μονάδες, έχοντας σημειώσει υψηλό +1,29% στις 918,53. Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,90% στις 2.214,7 μονάδες . Κατά 1,20% ενισχύεται ο δείκτης FT40M των mid caps.
  Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε υψηλό +0,68% και τώρα κερδίζει 0,27% ανακάμπτοντας τερμάτισε με κέρδη +0,28%. Με θετικό πρόσημο Attica Bank +3%, Εθνική +1%, Alpha +0,5%. Μικρές απώλειες (-0,3%) καταγράφουν Eurobank, Πειραιώς και Τρ. Ελλάδος.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχωρίζουν ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή +5,6%, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΔΕΗ +4,3%, ΕΧΑΕ +1,9%, Τιτάν και ΕΥΔΑΠ +1,7% ΟΤΕ, ΕλβάλΧαλκόρ και Lamda +1,2%. Στον αντίποδα Motor Oil -1,5%, Coca-Cola και Aegean -0,7%  

Στα mid caps πρωταγωνιστουν και σήμερα μετοχές  εταιρειών του ομίλου Κόκκαλη: Εντυπωσίιάζει η Intralot με νέο άλμα +12,5% και συναλλαγές 778 χιλιάδων τεμαχίων. Ακολουθούν Intrakat +7,3%, Frigoglass +6,7%, Epsilon +5,3%, Intracom +3,9%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα