Αγορές

Άνοδος στη Wall- Σχεδόν 310 μονάδες πάνω ο Nasdaq


Με άνοδο έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς τα μακροοικονομικά βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε κέρδη, ενώ οι αξιωματούχοι της Federal Reserve αναμένουν πως οι πληθωριστικές πιέσεις θα είναι προσωρινές, αφού νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, άνοδο 4,2% κατέγραψε δείκτης τιμών καταναλωτή τον Απρίλιο σε ετήσια βάση, στη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο των τελευταίων 13 ετών, δημιουργώντας φοβίες για τη μελλοντική στάση της Fed, η οποία ίσως εγκαταλείψει τη νομισματική πολιτική της. 

Τον Απρίλιο, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας αυξήθηκε αυξήθηκε κατά 0,7%, μετά από άνοδο 2,4% τον Μάρτιο.

Οι λιανικές πωλήσεις παρέμειναν στα ίδια επίπεδα τον Απρίλιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, παρά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 0,8%, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Οι τιμές εισαγωγών ανέβηκαν 0,7% τον Απρίλιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε ετήσια βάση, αυξήθηκαν 10,6%, όντας σε υψηλό 10ετίας. 

Στις ΗΠΑ από χθες Πέμπτη έχουν αρχίσει να εμβολιάζονται κατά της covid-19 έφηβοι ηλικίας 12 με 15 ετών, αφού νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα εγκρίθηκε η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Συνολικά περίπου 17 εκατομμύρια νέοι μπορούν πλέον να εμβολιαστούν και 15.000 φαρμακεία μπορούν από χθες να χορηγούν τις πρώτες δόσεις.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 34,380.75 μονάδες, με κέρδη 1.06%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,173.22 μονάδες, ανεβαίνοντας 1.48%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 13,429.98 μονάδες, με άνοδο 2.32%.