Διεθνή

Απαγορεύτηκε στον Βαρουφάκη η είσοδος στη Γερμανία!


Σήμερα το γερμανικό Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε "Betätigungsverbot" (απαγόρευση δραστηριότητας) εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη και ακόμα δύο ακαδημαϊκών μετά την εισβολή της αστυνομίας στο συνέδριο για την Παλαιστίνη το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο. 

Η Γερμανία ειναι η δεύτερη χώρα σε παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ, μετά τις ΗΠΑ, έχοντας προμηθεύσει, μεταξύ 2019 και 2023, το 30% των όπλων που παραδόθηκαν στο Ισραήλ.  Εντωμεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται δύο δικαστικές υποθέσεις εναντίον της Γερμανίας για το ρόλο της στη σφαγή των Παλαιστινίων: H Νικαράγουα προσέφυγε εναντίον της στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης με την κατηγορία της διευκόλυνσης του Ισραήλ σε διάπραξη γενοκτονίας εναντίον των Παλαιστινίων, ενώ στο διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου θα κριθεί η προσφυγή 5 Παλαιστινίων με αίτημα να κριθεί παράνομη η παράδοση 3.000 αντιαρματικών όπλων από τη Γερμανία στο Ισραήλ. 

Το ΜΕΡΑ25, σε σχετική του ανακοίνωση εξηγεί ότι η απαγόρευση δραστηριότητας «συνεπάγεται όχι μόνο απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία, αλλά και απαγόρευση ακόμα και διαδικτυακής συμμετοχής και δραστηριότητας σε πολιτικές εκδηλώσεις στη χώρα με τη γερμανική κυβέρνηση να ξεπερνά κάθε όριο αυταρχισμού

Επίσης αναφέρει ότι «Οι άλλοι δύο άνθρωποι για τους οποίους εκδόθηκε αντίστοιχη απαγόρευση είναι ο ακαδημαϊκός Salman Abu Sitta, και ο χειρουργός, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης Ghassan Abu Sittah, τον οποίο μάλιστα συνέλαβαν και υπέβαλαν σε τρίωρη ανάκριση στο αεροδρόμιο του Βερολίνου. Και οι δύο, μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη, επρόκειτο να συμμετάσχουν στο Συνέδριο για την Παλαιστίνη που διοργάνωναν η «Εβραϊκή Φωνή για την Ειρήνη» και το ΜεΡΑ25 Γερμανίας, με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός και τον σταματημό της γενοκτονίας στη Γάζα.

 Το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Η Γερμανία πρώτη απ' όλoυς γνωρίζει καλύτερα τι κινδύνους κρύβει αυτή της η στάση. Είναι η ώρα οι δημοκράτες πολίτες να πάρουν θέση απέναντι σε μια Ευρώπη που βυθίζεται ξανά στο σκοτάδι.»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα