ΕΥΖην

Από ανακυκλωμένα μπουκάλια σαμπάνιας και μπύρας η πρόσοψη του Bulgari Shanghai


Παράδειγμα από τη γοητεία της art deco αρχιτεκτονικής πήρε το αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV όταν δημιούργησε τη σε χρώμα νεφρίτη πρόσοψη του καταστήματος του οίκου Bulgari στη Σαγκάη.

Ενσωματώνοντας ανακυκλωμένα μπουκάλια σαμπάνιας και μπύρας, η πρόσοψη σηματοδοτεί το Bulgari Shanghai στο εμπορικό κέντρο, στο νούμερο 66 της Shanghai Plaza.

Σύμφωνα με το αρχιτεκτονικό γραφείο, τα πάνελ της πρόσοψης και τα χρυσού χρώματος μπρούτζινα πλαίσιά τους είναι αναφορά στην πρώτη μπουτίκ του Bulgari στη Ρώμη.

«Πηγή έμπνευσης του μοτίβου ήταν τα διακοσμητικά γείσα του palazzo Bulgari στη Via Condotti. Αλλά για αυτή τη μπουτίκ, το μοτίβο είναι μια συμπαγής πρόσοψη χωρίς παράθυρα. Το αναπαράξαμε πιο ελεύθερα για να επιτύχουμε αυτό το art deco μοτίβο» είπαν, μιλώντας στο Dezeen, οι αρχιτέκτονες.

«Η αρ ντεκό είναι κύριο σημείο και της κληρονομιάς της φίρμας Bulgari και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Σαγκάης, οπότε χρησιμοποιήσαμε αυτό το ύφος ως “γέφυρα που συνδέει” τις δύο» συνέχισαν ( https://www.instagram.com/p/CXZnq4uO57Z/ ).

Οπτικοποιώντας την πρόσοψη του καταστήματος, οι αρχιτέκτονες επηρεάστηκαν από το χρώμα και την υλικότητα του νεφρίτη, μιας από τις πιο πολύτιμες πέτρες της Κίνας, και χρησιμοποίησαν ανακυκλωμένο γυαλί για τα περίτεχνα πάνελ. Το πράσινο γυαλί προήλθε από ανακύκλωση μπουκαλιών σαμπάνιας και μπύρας, και το βράδι η πρόσοψη εκπέμπει φωτεινή πράσινη λάμψη χάρη σε φωτισμό από πίσω.

«Με την κατάλληλη επεξεργασία και τη χρήση ως διακοσμητικά στοιχεία στο κτήριο, μπουκάλια σαμπάνιας και μπύρας, που σε αντίθετη περίπτωση θα τα πετούσαν, γίνονται κόσμημα για την πόλη ( https://www.youtube.com/watch?v=YIKBUd7cpSo&t=3s )» τόνισαν από το MVRDV.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV ιδρύθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας το 1993 από τους Winy Maas, Jacob van Rijs και Nathalie de Vries.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα