Επιχειρήσεις

"Απογειώνεται" ο όμιλος Ideal- Αποδίδουν οι επενδύσεις


Αποδίδουν καρπους οι επεκτατικές κινήσεις και η εξαγορές της Ideal, η οποία εξελίσσεται σε ένα επιχειρηματικό conglomerate με συμμετοχές σε επιχειρήσεις πολλών διαφορετικών κλάδων - από την πληροφορική μέχρι τα ποτά και τα τρόφιμα.

Στα Proforma βασικά οικονομικά μεγέθη α’ εξαμήνου που ανακοίνωσε ο όμιλος, εμφανίζει σημαντική αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας

Στις οικονομικές καταστάσεις με  καταστάσεις τις επιδόσεις των εταιρειών στις οποίες συμμετέχει η Ideal,καταγράφονται:

  •     Αύξηση των Εσόδων κατά 43% στα € 66,4 εκατ.
  •     Αύξηση των Κερδών προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) κατά 29% στα € 10,2 εκατ.
  •     Αύξηση των Κερδών προ Φόρων κατά 25% στα € 8,3 εκατ
  •     Αύξηση των Κερδών μετά από Φόρους κατά 22% στα € 6,3 εκατ.

Στα μεγέθη αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η εξαιρετικά αποδοτική εταιρεία ποτών ESM Effervescent (Three Cents), που πουλήθηκε προ μηνών στην Coca-Cola, ούτε η πρόσφατα εξαγορασθείσα εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής Byte, που εμφάνισε αύξηση εσόδων 24% στα εξάμηνο (κύκλος εργασιών 23,4 εκατ. ευρώ).

Η διοίκηη της IDEAL εκτιμά ότι στην  τρέχουσα χρήση

(α) οι επενδύσεις στην βιομηχανία θα πραγματοποιήσουν Έσοδα πάνω από € 78 εκατ. και EBITDA πάνω από € 14 εκατ.,

(β) οι επενδύσεις στην πληροφορική θα πραγματοποιήσουν Έσοδα πάνω από € 75 εκατ. και EBITDA πάνω από € 8 εκατ. και (γ) ο καθαρός δανεισμός θα είναι αρνητικός.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της IDEAL Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου (φωτο) δήλωσε: «Παρά το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί, οι επενδύσεις μας έχουν αποδώσει πολύ ικανοποιητικά το Α΄ Εξάμηνο 2022. Εκτιμούμε ότι θα συνεχίσουν και για το σύνολο του έτους. Με την αποεπένδυση των Three Cents δημιουργήσαμε σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους μας και επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις επενδύσεις μας στην βιομηχανία και την πληροφορική».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις