Αγορές

Απογειώνονται οι μετοχές-ομόλογα των τιτλοποιήσεων


Ενώ οι χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται σε τροχιά διολίσθησης καταγράφοντας μικρές απώλειες, ανακάμπτουν θεαματικά με ημερήσιες αποδόσεις έως και 20% οι μετοχές των εταιρειών που μοναδικό περιουσιακό τους στοιχείο είναι τα ομόλογα από τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων.

Κατά 20% ενισχύεται αυτή την ώρα η μετοχή της Phoenix Vega Mezz, της εταιρείας στην οποία έχουν εισφερθεί οι ομολογίες ενδιάμεσης αξιολόγησης και εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine notes), που εκδόθηκαν έναντι των τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega της Πειραιώς.

 Οι τίτλοι αυτή μετατράπηκαν σε μετοχές της Phoenix Vega Mezz και διανεμήθηκαν δωρεάν στους μετόχους.της τράπεζας

Στον ένα μήνα διαπραγμάτευσης της στο ΧΑ, η μετοχή έχασε σταδιακά έως 30%, υποχωρώντας από τα 0,050 ευρώ  στα 0,035 Τις δύο τελευταίες εβδομάδες ανέκαμψε με αργό ρυθμό και σήμερα "απογειώνεται", προσεγγίζοντας την τιμή εκκίνησης. Αυτή την ώρα βρίσκεται στα 0,0495 ευρώ, με συναλλαγές 12,6 εκατομμυρίων τεμαχίων.

Ακολουθεί κατά πόδας η μετοχή της Cairo Mezz, της εταιρείας που προήλθε από τη "μετοχοποίηση" των mezzanine  ομολογιών της τιτλοποίησης Cairo, της  Eurobank. Νωρίτερα πήγε +16,5% και τώρα σημειώνει άνοδο 10% στα 0,132 ευρώ. Επισημαίνεται ότι η τιμή εκκίνησης της ήταν 0,150 ευρώ και κάποια στιγμή είχε βρεθεί περίπου 90%(!) χαμηλότερα, προσεγγίζοντας την πλήρη απαξίωση.

Τώρα οι τίτλοι αυτή αποκτούν πάλι αξία,προσελκύουν επενδυτικό ενδιαφέρον και ανακάμπτουν, λόγω των αισιόδοξων εκτιμήσεων διεθνών οίκων  ως προς την απόδοση των τιτλοποιήσεων και την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας των ελληνικών τραπεζών να περιορίσουν δραστικά τα κόκκινα δάνεια.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης