Ελλάδα

Αποκάλυψη για τα Τέμπη: Σε κυβερνητική σύσκεψη αποφασίστηκε το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη διαχείριση του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών από κυβερνητικής πλευράς και τις προσπάθειες συγκάλυψης ευθυνών. Τα στοιχεία αφορούν το ποιος και πότε αποφάσισε το μπάζωμα στο χώρο του δυστυχήματος, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί ο χώρος και να χαθούν πολύτιμα αποδεικτικά στοιχεία για τη διερεύνηση του θέματος.

Το ζήτημα προκαλεί εκ νέου σοβαρά ερωτήματα, καθώς στις 23 Μαΐου έφτασε στη Βουλή η ποινική δικογραφία για τις εργασίες που έγιναν ήδη απ' τις πρώτες ώρες στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη με αποτέλεσμα να αλλοιωθούν στοιχεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, η απόφαση για την «αναδιαμόρφωση του χώρου», με επιχείρημα ότι έπρεπε να ξεκινήσουν άμεσα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, ελήφθη μόλις δύο ημέρες μετά το δυστύχημα, στις 3 Μαρτίου, σε κυβερνητική σύσκεψη που είχε κρατηθεί μυστική μέχρι σήμερα.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος (νυν υφυπουργός  Πολιτικής Προστασίας), ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αξιωματικοί της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και εκπρόσωπος της Hellenic Train.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η «αναδιαμόρφωση του χώρου» ξεκίνησε από την επόμενη ημέρα και διήρκεσε τρεις ημέρες, από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2023, ενώ, παρά τη βιασύνη να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, αυτά ξεκίνησαν σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Mega, οι αξιωματικοί της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που κατέθεσαν στον εισαγγελέα της Λάρισας, έχουν μιλήσει για αυτή τη συνάντηση της 3ης Μαρτίου. Ομως, στα υπομνήματα που έχουν καταθέσει ο τότε περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός  και ο υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, δεν υπάρχει καμία αναφορά.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Τέμπη