Οικονομία

Απώλειες στον κλάδο των κατασκευών της ευρωζώνης - Άνοδος στη Βρετανία


Συρρικνώθηκε τον Σεπτέμβριο η επιχειρηματική δραστηριότητα στις κατασκευές της Ευρωζώνης, όντας στο χαμηλότερο επίπεδο ανάπτυξης από το 2014, εκτός της εποχής της πανδημίας.

Ειδικότερα, ο PMΙ κατασκευών έφτασε στις 45,3 μονάδες έναντι των 44,2 μονάδων του Αυγούστου, όντας στον 5ο συνεχόμενο μήνα που ο δείκτης βρίσκεται κάτω από τις 50 μονάδες, σε επίπεδο συρρίκνωσης.

Στη Γερμανία κατέγραφησαν απώλειες του PMI κατασκευών σε μηνιαίο επίπεδο, με τον δείκτη να βρίσκεται στις 41,8 μονάδες για τον Σεπτέμβριο, έναντι 42,6 μονάδων για τον Αύγουστο.

Στη Γαλλία ο δείκτης έφτασε στις 49,1 μονάδες (από 48,2 μονάδες τον Αύγουστο) και στην Ιταλία στις 46,7 μονάδες (από 41,2 μονάδες τον Αύγουστο).

Σύμφωνα με την S&P Global, η κατασκευαστική δραστηριότητα στις κατοικίες υποχώρησε για τον Σεπτέμβριο με τον μεγαλύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2022.

Οι νέες παραγγελίες των κατασκευαστικών εταιρειών στην Ευρωζώνη υποχώρησαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2022, με τη Γερμανία να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση στις νέες παραγγελίες.

Βρετανία

Αύξηση σημείωσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των κατασκευών της Βρετανίας.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της S&P Global, ο σχετικός δείκτης PMI άγγιξε τις 52,3 μονάδες έναντι 49,2 μονάδων τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές, σύμφωνα με το Reuters, περίμεναν 48 μονάδες.

Οι κατασκευές κατοικιών έφτασαν το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 μηνών, στις 52,9 μονάδες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα