Διεθνή

Απορρίφθηκε το αίτημα του Τζούλιαν Ασάνζ να παραστεί στην κηδεία της Βίβιαν Γουέστγουντ


Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ (Julian Assange) να παραστεί στην κηδεία της σχεδιάστριας μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Μπέλμαρς στην Αγγλία όπου κρατείται. 

Η οικογένεια της σχεδιάστριας δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι είναι «βαθύτατα απογοητευμένη που δεν μπόρεσε να εκπληρώσει την επιθυμία της Βίβιαν, αλλά δεν εξεπλάγη από την απόφαση, η οποία είναι άδικη και συμβαδίζει με την απάνθρωπη μεταχείριση που έχει τύχει [ο Ασάνζ] από τις βρετανικές Αρχές μέχρι τώρα».

Πρόσθεσε ακόμη ότι: ο Τζούλιαν δεν έχει καταδικαστεί για κανένα έγκλημα, ωστόσο αντιμετωπίζεται σαν να είναι τρομοκράτης. Για το μόνο το οποίο είναι ένοχος είναι ότι δημοσίευσε την αλήθεια».

Η Βίβιαν Γουέστγουντ, πρωτοπόρος σχεδιάστρια μόδας και ακτιβίστρια που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο κίνημα του πανκ, ήταν εξέχουσα υποστηρίκτρια του ιδρυτή των WikiLeaks.

Πέθανε «ειρηνικά, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της» στο νότιο Λονδίνο στις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Guardian.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις