ΕΥΖην

Aποχωρεί από τον Salvatore Ferragamo ο Paul Andrew


Αποχωρεί από διευθυντής δημιουργικού του Salvatore Ferragamo ο Άγγλος σχεδιαστής Paul Andrew, μετά από πέντε χρόνια στο τιμόνι του οίκου μόδας με έδρα τη Φλωρεντία.

Ο Paul Andrew, ο οποίος ήταν πίσω από κάποια από τα πιο εμβληματικά projects του brand στην πρόσφατη ιστορία του, θα παραιτηθεί μετά την παρουσίαση της συλλογής του Resort 2022, στις αρχές Μαΐου.

Προσλήφθηκε ως επικεφαλής δημιουργικού γυναικείων υποδημάτων του ιταλικού οίκου, το 2016 και προήχθη ως διευθυντής δημιουργικού των γυναικείων συλλογών έναν χρόνο αργότερα. Το 2019, έγινε διευθυντής δημιουργικού όλων των συλλογών του Ferrgamo. Κατάφερε σημαντική επιτυχία εκσυγχρονίζοντας τη μάρκα σε πιο νεανική και πιο δυναμική, μετά το έργο του στους Calvin Klein, Alexander McQueen και Donna Karan στο παρελθόν.

Επίσης, η μάρκα παπουτσιών με το όνομά του που κυκλοφόρησε το 2012 κέρδισε το βραβείο του Συμβουλίου Αμερικανών Σχεδιαστών Μόδας, CFDA-Vogue Fashion Fund Award το 2014.

Η αποχώρηση του Paul Andrew οδηγεί επίσης σε σημαντικές αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο του Ferragamo.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο νυν πρόεδρος, Φερούτσιο Φεραγκάμο θα αντικατασταθεί από τον αδερφό του, Λεονάρντο. Επίσης τρία ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα ενταχθούν στον οίκο. Ο Τζιάκομο Φεραγκάμο, ο οποίος επιβλέπει πρότζεκτ ανάπτυξης προϊόντων και είχε προσλάβει τον Paul Andrew, θα επιστρέψει στο διοικητικό συμβούλιο μετά την παραίτησή του πέρυσι, ενώ η κόρη του ιδρυτή της εταιρείας, Τζιοβάνα, θα αποχωρήσει.

Εντός του κλάδου της μόδας πολυτελείας, το brand Salvatore Ferragamo παραμένει ένα από τα ελάχιστα που είναι ανεξάρτητο. Με την πάροδο των ετών, το brand υπήρξε πιθανός στόχος εξαγοράς για πολλούς ομίλους ή ιδιώτες επενδυτές, αλλά η οικογένεια Ferragamo δεν εξέλαβε σοβαρά καμία πρόταση.

Λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας σε ανεξάρτητα εμπορικά brand όπως o Ferragamo, οι πωλήσεις του μειώθηκαν κατά 33% το 2020 και είναι η πρώτη απώλεια εσόδων που καταγράφει εδώ και 10 χρόνια.

Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ο διάδοχός του Paul Andrew στον ιταλικό οίκο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα