Ενέργεια

Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον ΔΕΔΑ & ΑΒΑΞ για έργα Αερίου κατέθεσε ο Δ. Άργους Ορεστικού


Ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της ΔΕΔΑ Α.Ε. και της εταιρίας ΑΒΑΞ που εκτελεί τα έργα του Φυσικού Αερίου στην πόλη του Άργους Ορεστικού κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καστοριάς, ο Δήμος Άργους Ορεστικού.

Ζητά από το δικαστήριο να διατάξει «την προσωρινή παύση των εργασιών διάνοιξης νέων τομών», μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των υπαρχουσών με ασφαλτόστρωση και να θέσει προθεσμία 30 ημερών για την αποκατάσταση αυτή, διαφορετικά, «να επιτρέψει στον Δήμο να προβεί στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης με δαπάνη των δύο εταιρειών».

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος κ. Κεπαπτσόγλου «έχουμε ενημερώσει ουκ ολίγες φορές τόσο την ΔΕΔΑ όσο και την εταιρία του έργου να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των τομών στις οδούς της πόλης, χωρίς ωστόσο να υπάρχει από πλευρά τους ουδεμία ανταπόκριση». Ανέφερε ότι σε πολλές περιπτώσεις προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα με πεζούς και οχήματα, αναγκάστηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες τα δήμου να προχωρήσουν με δική τους πρωτοβουλία στην αποκατάσταση των επικίνδυνων τομών αλλά οπως τόνισε «αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και στο μέλλον».

Ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού τόνισε ότι «πάρα τις οχλήσεις μας και στις δύο εταιρίες δεν υπήρξε η παραμικρή διάθεση συμμόρφωσης τους στις συμβατικές υποχρεώσεις τους», ενώ επεσήμανε ότι την επισφαλής κατάσταση που δημιουργείται στην κυκλοφορία των οχημάτων και των πεζών εξ αιτίας των παραλείψεων της αναδόχου εταιρίας στην εκτέλεση του έργο «πιστοποίησε και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Άργους Ορεστικού».

Η ΔΕΔΑ ΑΕ που διαχειρίζεται το έργο και είναι αυτή που θα φέρει το φυσικό αέριο στον Δήμο Άργους Ορεστικού αναφέρει ότι «τους προηγούμενους μήνες υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις στην πρόοδο των εργασιών και λόγω προβλημάτων εκτός της δικής μας αρμοδιότητας, όπως το κλείσιμο του εργοστασίου ανάμειξης ασφάλτου στην περιοχή» δημιουργώντας προφανώς αρρυθμίες ως προς την καθημερινή εξέλιξη των εργασιών. Η ΔΕΔΑ διαβεβαιώνει ότι «τα προβλήματα έχουν πλέον επιλυθεί και οι εργασίες προχωρούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα». Από την πλευρά τους δεσμεύονται ότι «θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις εργασίες το συντομότερο δυνατό, με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των κατοίκων» και τονίζουν ότι συνεργάζονται με τον δήμο στην διευθέτηση των προβλημάτων. «Εργαζόμαστε για την αποκατάσταση, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Δήμου, στους δρόμους που αναφέρονται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων» σημειώνουν.

Τέλος, ζητούν «την κατανόηση των κατοίκων για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου» και επισημαίνουν ότι το έργο ΦΑ στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς «θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή των κατοίκων και των επιχειρήσεων του Δήμου που επιτέλους, θα μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε μια νέα πηγή ενέργειας, πιο οικονομική και βιώσιμη από τις άλλες».

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο Δήμος Άργους Ορεστικού σε βάρος της ΔΕΔΑ Α.Ε. και της εργολάβου εταιρίας που εκτελεί τα έργα του φυσικού αερίου στην πόλη θα εκδικαστούν στις 2 Ιουνίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα