Αγορές

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές


Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις της Fed καθώς και την έκθεση για τον πληθωρισμό Μαΐου των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε 0,63% στις 38.891 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,1% χαμηλότερα

Στην Κίνα οριακές απώλειες για τον Shanghai Composite στις 3.027 μονάδες, πτώση 1,45% για τον Hang Seng στο Χονγκ στις 17.913 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,59% ο ASX στην Αυστραλία στις 7.709 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi στη Σεούλ ενισχύθηκε κατά 0,5% στις 2.718 μονάδες.

Νωρίτερα ανακοινώθηκα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας, που τον Μάιο διαμορφώθηκε στο 0,3%, χαμηλότερα από το 0,4% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Το ποσοστό παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με τον Απρίλιο.

Στην Ινδία, ο πληθωρισμός προβλέπεται να αυξηθεί οριακά στο 4,89%, ελαφρώς υψηλότερα από την αύξηση του Απριλίου στο 4,83%.

Στην Ιαπωνία, ο πληθωρισμός των εταιρικών αγαθών επιταχύνθηκε στο 2,4% τον Μάιο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και σημειώνοντας τον ταχύτερο ρυθμό αύξησης από τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα