Τράπεζες

Attica Bank: Αγώνας δρόμου ώς την επόμενη ΑΜΚ


Αγώνας δρόμου αρχίζει στην Attica Bank, η οποία μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια πρέπει να συντάξει επικαιροποιημένα business plan και capital plan και εν συνεχεία να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου, βάσει του σχεδίου εξυγίανσης.

Οι διαδικασίες θα "τρέξουν" γρήγορα με βοήθεια από το Μέγαρο Μαξίμου και από την ΤτΕ, που έχουν δεσμευτεί να διευκολύνουν της τράπεζα, αίροντας εμπόδια και λύνοντας προβλήματα που μπορεί να ανακύψουν.

Παράλληλα θα προχωρήσει η διαδικασία "αλλαγής φρουράς" στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της Attica Bank, όπου  τη θέση του CEO θα αναλάβει η Ελένη Βρεττού (φωτό), πρώην στέλεχος της Τρ. Πειραιώς και της HSBC, νυν Chief Strategy της Lamda.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Βρεττού αποδέχθηκε "απρόθυμα" τη θέση μετά από ισχυρές πιέσεις - ακόμη και παρέμβαση του Μαξίμου. Εθεσε όμως αυστηρούς όρους προκειμένου να αναλάβει το δύσκολο έργο της κεφαλαιακής και επιχειρηματικής ανάταξης της τράπεζας.

 Η επιτυχής ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει εν συνεχεία η ιδιωτικοποίηση της Attica Bank, η οποία ελέγχεται τώρα μετοχικά από το ΤΧΣ και το επενδυτικό σχήμα ΤΜΕΔΕ-Ellington..

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα