Τράπεζες

Attica Bank: Απέλυσε πάνω από 30 ενοικιαζόμενους!


Το κεφάλαιο «ενοικίασης» εργαζόμενων αποφάσισε να κλείσει η διοίκηση της Attica Bank, απολύοντας μέχρι τώρα πάνω από 30 δανειζόμενους, ενώ άλλους τόσους περίπου προσέλαβε ως τακτικό προσωπικό με μοναδικό κριτήριο το πτυχίο ανώτατης σχολής.

Η απόφαση της Attica Bank προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συλλόγου Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (ΣΥΔΑΠΤΤ), οποίος σήμερα το πρωί (5/2) πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας (φωτο) έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας (Ομήρου 23).

Σε ανακοίνωση του συλλόγου για τις απολύσεις ενοικιαζόμενων αναφέρονται τα εξής:

«Να τελειώνει με το θέμα της ενοικίασης (μέσω εικονικής εργολαβίας) φαίνεται πως αποφάσισε η διοίκηση της Attica Bank, απολύοντας σχεδόν τους μισούς ενοικιαζόμενους. Είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι θα λύσει το πρόβλημα της πείνας σκοτώνοντας τους πεινασμένους …

Δεν παραγνωρίζουμε ωστόσο το γεγονός ότι η τράπεζα προχώρησε σε προσλήψεις ενός αριθμού ενοικιαζόμενων σε θέσεις τακτικού προσωπικού (χρησιμοποιώντας σαν μοναδικό κριτήριο επιλογής το πτυχίο ανώτατης σχολής). Η διοίκηση αναγνωρίζει εμπράκτως αυτό που διαχρονικά υποστηρίζουμε, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι μέσω τρίτων εταιρειών καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τράπεζας, έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και γνώσεις, έχουν υπηρετήσει με πίστη και αφοσίωση τη τράπεζα επί σειρά ετών, και η αξιοποίηση τους σε θέσεις τακτικού προσωπικού μόνο όφελος θα φέρει προς τη Τράπεζα.

Όμως η διοίκηση αποφασίζει να πετάξει εκτός τράπεζας, εργαζόμενους που την έχουν υποστηρίξει για χρόνια με πίστη και αφοσίωση. Εργαζόμενοι που εργάστηκαν μέχρι και 72 συνεχόμενες ώρες για να εξασφαλιστεί η  πορεία αυτής της τράπεζας όταν οι συγκυρίες ήταν δύσκολες, επιβραβεύονται με τον χειρότερο τρόπο: την απόλυση. Η πίστη, η αφοσίωση και η αυταπάρνηση πληρώνονται με τη καταγγελία της σύμβασης και τη πλήρη αδιαφορία για τον/την εργαζόμενο.

Με την ίδια χαρακτηριστική αδιαφορία αντιμετωπίζονται και περιπτώσεις νέων μητέρων. Για την τράπεζα  η προστασία σταματάει αυστηρά στους 18 μήνες μετά τον τοκετό, στον 19ο μήνα η μητέρα απολύεται χωρίς δεύτερη σκέψη».