Τράπεζες

Attica Bank: Συνεχίζεται η κόντρα – ΔΣ για πρόεδρο και ΓΣ


Με έντονες παρασκηνιακές διεργασίες συνεχίζεται το σίριαλ της  διοικητικής κρίσης που  εκδηλώθηκε στην Attica Bank και αποτελεί μία ακόμη «παρενέργεια» της υπόγειας αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Μετά την αποχώρηση του προέδρου της  τράπεζας Παν. Ρουμελιώτη – ο οποίος  εξαναγκάστηκε ουσιαστικά σε παραίτηση,  η αντιπαράθεση επικεντρώνεται στο πρόσωπο του νυν διευθύνοντος συμβούλου Θεόδωρου Πανταλάκη, ο οποίος – έχοντας στήριξη από την ΤτΕ – αρνείται να παραιτηθεί.

Ο ΕΦΚΑ, που είναι  ο βασικός μέτοχος της Attica Bank, έχει κινήσει διαδικασίες εκλογής νέας διοίκησης. «Σκοντάφτει» όμως στην άρνηση του κ. Πανταλάκη και αν επιμείνει στην αντικατάσταση του, θα χρειασθεί να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Θέμα σύγκλησης  έκτακτης Γενικής Συνέλευσης θα συζητηθεί σήμερα  σε συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας. Αναμένεται ότι θα τεθεί επίσης ζήτημα εκλογής προσωρινού προέδρου, στη θέση του αποχωρήσαντος Παν. Ρουμελιώτη.

Χρησιμοποιώντας τις ψήφους του ΕΦΚΑ και του ΤΜΕΔΕ (δεύτερου βασικού μετόχου), η κυβέρνηση μπορεί να επιβάλει τις επιλογές της, υπαγορεύοντας αποφάσεις στην έκτακτη Γενική Συνέλευση.  Όμως, εν τοιαύτη περιπτώσει θα βρεθεί πάλι αντιμέτωπη με τον Γ. Στουρνάρα και την εποπτεύουσα ΤτΕ, που πρέπει να δώσουν το τελικό «ok» για τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής της Attica Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει ενιαία κυβερνητική γραμμή επί του  πρακτέου. Ο έχων την αρμοδιότητα στα τραπεζικά θέματα υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης  και το επιτελείο του Μαξίμου φέρονται να προκρίνουν συνολική αλλαγή στην Attica Bank,  με αντικατάσταση και του Θ. Παντελάκη μέσω έκτακτης ΓΣ, ακόμη κι αν αυτό θα σήμαινε κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με Στουρνάρα.

Διευθέτηση του θέματος με συμβιβαστική λύση φέρονται να επιλέγουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο εποπτεύων τον ΕΦΚΑ υφυπουργός Ασφαλίσεων Τ. Πετρόπουλος, εκτιμώντας ότι η παράταση της εκκρεμότητας και η συνέχιση των αντιπαραθέσεων βλάπτουν την τράπεζα, η οποία βρίσκεται σε φάση εσωτερικής αναδιοργάνωσης.
 

Διαβάστε επίσης